GeoBuzz 2017

Categorie:
Vereniging

Overview Image

Locatie:
1931 Congrescentrum Brabanthallen in ´s-Hertogenbosch
Datum:
dinsdag, 21 november, 2017 t/m woensdag, 22 november, 2017
Organisatie:
GeoBuzz
Link:
http://geobuzz.nl/

Op 21 en 22 november 2017 vindt de jaarlijke GeoBuzz plaats bij 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ´s-Hertogenbosch.

Het programma is bekend! Het GeoBuzz-programma is volledig gepubliceerd op de website. Ontdek per tijdsblok en per thema waar uw voorkeur naar uit gaat. Er is veel te kiezen. Het programma laat zien dat geoinformatie veelvuldig gebruikt wordt, zelf volop in ontwikkeling is en bijdraagt aan de maatschappelijke ontwikkelingen.

De GeoBuzz app is er!
De GeoBuzz app is uw actuele wegwijzer voor GeoBuzz. Haal hem snel op uit de Apple store of Google Play.

De app bevat:

 • Het programma;
 • Mogelijkheid om een eigen programma te maken;
 • Exposanten overzicht;
 • Plattegrond van de beurs en de zalen;
 • Contactmogelijkheden met andere deelnemers;
 • Afspreekmogelijkheden met andere deelnemers;
 • Actueel nieuws via push-ups

Tessa Hartjes opent GeoBuzz
Na het welkom van onze dagvoorzitter Ed Nijpels is het woord aan Tessie Hartjes. Zij is fulltime lid van het team Lightyear. Het team dat ambitieus de eerste zonne-energie aangedreven auto ontwikkelt. Dit is de volgende stap in de evolutie van de auto. Tessie vertelt over de ambities, het ontwikkeltraject en de samenwerking tussen technologie en andere wetenschappen die noodzakelijk zijn voor innovatie. In het innovatie-atelier op de beurs is met een VR-bril de zonne-auto te ervaren. 

Bijzondere plenaire opening 22 november
Theo Thewessen (Geodan en HAS) vertelt over het data-ecosysteem dat de basis is voor de slimme stad, middels interactieve intermezzo’s boordevol inspirerende praktijkverhalen.
Als voorbeeld voor de ontwikkeling van de slimme stad wordt de gemeente ‘s-Hertogenbosch genomen. Met het eco-datasysteem als basis gaat deze gemeente samenwerkingen aan met overheden, met kennisinstellingen en met ondernemers. 
Een bijzondere opening, die niet alleen menig andere gemeente aan het denken zal zetten en inspireren, maar ook voor andere bezoekers van GeoBuzz absoluut de moeite waard is.

Creatief omgaan met de omgevingswet
Het Omgevingswettheater bevat methoden die de implementatie op een bijzondere wijze ondersteunen. De workshops worden gegeven door organisaties die samenwerken in het Omgevingswettheater. Er is op beide dagen een workshop over cultuur, houding en gedrag die het succes van de omgevingswet bepalen. Ook op beide dagen zijn er humor-workshops, waarbij het gaat om het leggen van echt  contact tussen mensen. De derde workshop die op beide dagen wordt gegeven gaat over data-analyse als instrument voor de Omgevingswet. Dit is de basis voor nieuwe werkprocessen. Klik hier voor het programma in het omgevingswettheater en de andere themaprogramma's. Doe mee en laat u inspireren. www.omgevingswettheater.nl 

Smart City Theater
Technologie verandert onze leefomgeving. Op 21 november neemt het Kadaster u mee op expeditie langs de Nederlandse smart cities. Een presentatie over de veranderende zorg en het belang van geo-informatie in de organisatie er van wordt gegeven door Sinfore.

Op 22 november start het programma met een presentatie over het Europese Smart City Framework voor open 3D en sensor standaarden. Vervolgens is er een gast uit Helsinki, die vertelt over de wijze waarop de Stad Helsinki aan de slag is gegaan met de klimaatdoelstellingen. Het programma wordt afgesloten met een presentatie over open lokale geodata. Hoe weten we of lokale geodata voldoende toegankelijk en bruikbaar zijn? En worden deze data ook effectief gebruikt, met duidelijke sociaal-economische baten als gevolg?

Driven by Data & Technologie
De gemeente ’s-Hertogenbosch vertelt op beide dagen in het Smart City Theater over hun concrete ideeën om van ’s-Hertogenbosch een Smart City te maken. Met het programma “Driven by Data & Technologie” is ’s-Hertogenbosch aan een transitie bezig.

Klik hier voor het programma in het Smart City theater en de andere themaprogramma's. Doe mee en laat u inspireren. 

GeoBuzz Versnelt
Geo versnelt: dat is het centrale thema voor GeoBuzz 2017. Maar eerst even vertragen. De zomerperiode nodigt hiertoe uit. Het hoofd leeg maken, nieuwe ideeën opdoen, even niet de (zakelijke) druk op de ketel hoeven voelen. Na de zomer versnellen we weer, met frisse energie, waarbij ieder op een eigen wijze invulling geeft aan de snel veranderende wereld. Daarin speelt geo-informatie een belangrijke rol. Maar niet alleen de wereld om ons heen verandert en versnelt, ook de geo-informatie zelf versnelt. De keuze voor het centrale thema is dan ook niet willekeurig gekozen. Op dinsdag 21 en woensdag 22 november is hier op GeoBuzz 2017 veel over te horen, te ontdekken en te bediscussiëren.

OSGeo.nl dag op GeoBuzz
Het is inmiddels traditie dat de jaarlijkse OSGeo.nl dag op GeoBuzz plaatsvindt. De afgelopen jaren werd dit programmazeer druk bezocht en hoog gewaardeerd. Ook dit jaar wordt het natuurlijk weer geweldig! Onder het motto “Samenwerking Versnelt” haakt de OSGeo.nl-dag in bij het GeoBuzz-thema: “Geo Versnelt”.

De Ochtend – QGIS Morning!
Ingegaan wordt op de groei en populariteit. Wat maakt QGIS “anders”? Hoe QGIS effectief in te zetten? Hoe QGIS samenwerking bevordert? De voornaamste QGIS-experts in Nederland gaan spreken.

De Middag – Gebruikers en aanbieders van Open Source!
Wat is het geheim van het toenemend Open Source gebruik? We kunnen natuurlijk verklappen dat het antwoord in “samenwerking” zit, maar dat is te vrijblijvend. Daarom komen aanbieders en gebruikers aan het woord om hun ervaringen te delen. 

Innovatie-atelier op de beurs
De beurs op zich is al een bezoek aan GeoBuzz waard. Ontdek op één dag de producten en diensten die bedrijven aanbieden. Zij heten u van harte welkom in hun stand en vertellen er graag over. Op de beurs is een innovatie-atelier. Daar staan de nieuwste producten van bedrijven. U ziet er het allernieuwste inwin-instrumentarium van o.a. GeoMetius, Leica en Topcon.

Uitreiking van de Geo Prestige Award
De Geo Prestige Award is dé jaarlijkse verkiezing waar iedere geo-professional, geo-startup en geo-organisatie aan mee wil doen. Deze zoektocht naar de beste Nederlandse geo-professional van het jaar is in het leven geroepen om vakmensen te eren en te waarderen. Om innovatie te stimuleren en om de volgende generatie aan het geo-domein te binden.

Op GeoBuzz krijgt de winnende geo-startup een beursplaats aangeboden. Andere startups die hoog scoren tijdens de verkiezing mogen zich in het programma presenteren aan de bezoekers van GeoBuzz en worden op deze manier in de schijnwerpers gezet. Doe mee aan de Geo Prestige Award en nomineer uzelf of iemand anders. Kijk op www.geoprestigeaward.com voor meer informatie.

 • GIN programma I 21 en 22 november
 • Kadaster programma I 21 en 22 november
 • DataLand programma I 21 en 22 november
 • OSGeo.nl dag I 22 november
 • Computerzaal I 21 en 22 november
 • FME Café XL I 21 november
 • Arbeidsmarkt en Start-Up Theater I 21 en 22 november
 • Smart City Theater I 21 en 22 november
 • Inwin Theater I 21 en 22 november
 • Studentenprogramma I 22 november
 • Pitches I 21 en 22 november
 • Avondprogramma I 21 november

Deelnemen aan GeoBuzz
De inschrijving voor GeoBuzz 2017 is geopend. U kunt zich als individuele deelnemer aanmelden. Of met uw organisatie, waarbij voor organisatiedeelname een mooie korting wordt geboden. Ook studenten kunnen voor een speciaal tarief deelnemen aan GeoBuzz. De deelname is inclusief alle catering. Meer informatie over deelname en kortingsregelingen vindt u op onze website >>

Neemt u uw partner mee?
Dat kan gerust. U gaat naar GeoBuzz en uw partner geniet van datgene wat ’s-Hertogenbosch biedt. Gelijktijdig met GeoBuzz is de Margriet WinterFair in de Brabanthallen (naast congrescentrum 1931). Deze Fair is een bezoek waard. Of de World Press Photo tentoonstelling in Willem Twee. Aan het eind van de dag kan uw partner mee met het Walking Diner. Klik hier voor meer informatie. 

GeoBuzz: voor en door professionals
GeoBuzz wordt bezocht door professionals op het gebied van GIS, inwinning en verwerking van geo-informatie en onderzoek naar geo-informatie. Ook deskundigen die gebruikstoepassingen maken met geo-informatie bezoeken de beurs en daarnaast vooral ook gebruikers van geo-informatie. De deelnemers komen uit het bedrijfsleven, overheidsinstanties en kennisorganisaties. En natuurlijk ontbreken studenten niet. Vorige edities van GeoBuzz werden gemiddels genomen door meer dan 2.000 deelnemers bezocht.

Door het brede, onafhankelijke programma-aanbod en de beurs is het voor veel organisaties aantrekkelijk om met meerdere collega's naar GeoBuzz te komen. Daarom is een organisatiedeelname zeker de moeite waard. Volg daarmee het voorbeeld van onder meer de gemeentes 's-Hertogenbosch, Tilburg en Haarlem. Meld u via de GeoBuzz website aan als individuele- of organisatiedeelnemer. Tot ziens op GeoBuzz!

Premium Partners:

GeoBuzz is een initiatief van: