GeoBuzz 2019

Categorie:
Vereniging
Labels:
GeoBuzz, ondernemen, locatie-data

Overview Image

Locatie:
1931 Congrescentrum Den Bosch
Datum:
dinsdag, 19 november, 2019 t/m woensdag, 20 november, 2019
Organisatie:
GeoBuzz
Link:
http://www.geobuzz.nl

GeoBuzz 2019 - Samen ondernemen met locatie-data

De zesde GeoBuzz is op 19 & 20 november. In 2014 is GeoBuzz gestart. De intentie was en is nog steeds om jaarlijks een onafhankelijk evenement te organiseren over geo-informatie. Een evenement met een beurs, een congres en netwerkmogelijkheden.

In 2019 is dit initiatief nog volop levend. Na enkele jaren zoeken naar de waarde en vorm van het evenement heeft het in 2018 zijn draai gevonden. GeoBuzz is een niet meer weg te denken evenement voor iedereen die iets doet met locatie-data.

Inspiratieparade op GeoBuzz
Nieuw op GeoBuzz 2019 is de inspiratieparade. Hierop draait ales om het toepassen van geo-informatie, de geo-basisregistraties in het bijzonder.

Sinds 2015 organiseerden de geo-basisregistraties samen met het programma INSPIREen PDOKeen festival voor hun gebruikers: het geo-gebruikersfestival. In 2019 is er geen festival maar een inspiratieparade. Een parade op GeoBuzz met inspirerende voorbeelden, live uitgevoerd en veel interactie.

Op de inspiratieparade vind je zowel overheidsorganisaties als bedrijven met demonstraties en verhalen. Schuif op de parade aan bij een proeverij van demonstraties over hoe je het dagelijks werk met behulp van geobasisregistraties beter, mooier en leuker kan maken. Of hoe je als afdeling geo-informatie je eigen diensten en producten op het netvlies van je collega’s krijgt. Lees hier meer informatie over de inspiratieparade >>

Samen ondernemen met Locatie-data
Het congresprogramma heeft als thema: Samen ondernemen met locatie-data. Er gebeuren spannende ontwikkelingen met locatie-data. Op GeoBuzz komen hierover presentaties, discussies en worden de ontwikkelingen getoond. Dit gebeurt allemaal vanuit het samen  ondernemen. Bijvoorbeeld: bedrijven met overheden, kennisorganisaties met bedrijven en overheden met belangenorganisaties.

Het samen ondernemen met locatie-data wordt gestuurd door vernieuwende technologie-trends die ten dienste staat van de maatschappelijke vraagstukken van nu.

Challenge! Wat zou jij wel eens op de kaart willen zien?
Dien jouw vraag in voor de visualisatie challenge.

Op de Geobuzz zetten we een live challenge op waarbij we zo snel mogelijk verhalende visualisaties maken van goed te beantwoorden vragen als: ik sta hier en wil iets doen? Waar kan ik heen om wat cultuur te snuiven?

Waarschijnlijk leven er in jouw organisatie genoeg vragen die snel zijn te beantwoorden met een op maat gemaakt kaartje. En grote kans dat je er zelf lang niet altijd aan toe komt om dat
kaartje te maken of je collega’s te leren hoe ze dat ook zelf kunnen.

Wie een leuke vraag heeft, liefst ook voorzien van onderliggende data - en dat hoeft geen geodatabase te zijn maar een kort lijstje adressen, of iets wat je eenvoudig op luchtfoto’s kunt opzoeken, werkt ook - kan die nu indienen.

Dien hier je vraag in >>

Beurs en netwerken
De beurs stroomt vol. Het aantal beschikbare plaatsen neemt nu hard af. Op de beurs is het nog mogelijk om een grote plaats, een bannerstand, een praattafel of ministand te reserveren.
Presenteer uw bedrijf of organisatie op de beurs aan de 1.500 deelnemers. 
Bekijk ook de sponsormogelijkheden om uw organisatie nog meer onder de aandacht te brengen. 
De beursplattegrond en alle informatie over de beurs staat op www.geobuzz.nl/beurs.

Inspiratieplein
Een bijzonder onderdeel op GeoBuzz wordt het nieuwe Inspiratieplein. Een plein waarop bijzondere verhalen worden verteld in een parkachtige setting. Wij lichten u spoedig in wat er allemaal op dit plein gebeurt.

Studenten
Op 20 november wordt er voor de studenten een speciaal programma aangeboden. Dit jaar organiseren GeoBuzz en Enginear samen een beursspel, waarbij de studenten worden uitgenodigd om op een interactieve wijze de deelnemende bedrijven te leren kennen. Door middel van een persoonlijke, online ontdekkingstocht moeten ze opdrachten voltooien op de beurs waarmee ze stickers verdienen. Aan het eind is er een leuke prijs te winnen! Staat u als organisatie op de beurs met een stand? Wij hopen van harte dat uw organisatie het leuk vindt een rol te spelen in het spel. 

Bekijk hier het studentenprogramma >>

Onderwijsplein
Op het onderwijsplein presenteren opleidingen zich. Op het plein staat twee dagen lang een Challenge tafel. Studenten werken daar aan antwoorden op vragen.

Missing Maps
Samen met het rode kruis wordt een missing maps tafel ingericht. Daar helpt u mee om gebieden in kaart te brengen. Geef hier een paar minuten van uw tijd aan en draag uw steentje bij aan de hulpverlening in rampgebieden.

Netwerkbijeenkomst met aansluitend het GIN-gala
Op 19 november sluit de eerste GeoBuzz-dag af met een netwerkbijeenkomst. Na het congresprogramma en beursbezoek is dit het moment om met elkaar in gesprek te gaan.

Voor diegenen die willen kan men aansluitend doorgaan naar het GIN-gala. Dit is een diner op een mooie locatie in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Tijdens het GIN-gala worden de winnaars van de Geo Prestige Award bekend gemaakt.

Geef u op voor deelname
De zesde GeoBuzz staat bol van activiteiten. GeoBuzz wordt steeds meer hèt jaarlijkse moment voor geo-deskundigen en gebruikers van locatie-data om elkaar te ontmoeten. Met name nu het geo-gebruikersfestival integreert. Alle reden om GeoBuzz te bezoeken. De entree is vrij.

Schrijf u nu in>>

Houd de speciale website en onze socials in de gaten voor de laatste informatie over GeoBuzz.