Geo Prestige Award

Stembus Geo Prestige Award 2019 geopend!

Wie mag zichzelf straks geo-professional van het jaar noemen? Uit de ontvangen inzendingen heeft de vakjury de volgende drie kandidaten genomineerd: Dzenita Murguzovic, Ad van der Meer en Niene Boeijen. 

Op deze pagina lees je meer over de drie kandidaten.

Dzenita Murguzovic – Adviseur GIS & ICT bij Sweco
“Het afgelopen jaar heb ik mij beziggehouden met de implementatie van het StUF-Geo-berichtenverkeer BOR-BGT, Obsurv (beheersysteem voor de openbare ruimte) en diverse BGT-applicaties, zoals dg DIALOG BGT, Neuron BGT en NedBGT. Dat ik genomineerd ben, vind ik heel erg leuk. Dat is voor mij al een soort van erkenning van waar ik mee bezig ben.”
 

 

Ad van der Meer – Senior projectleider bij het Kadaster
“Het afgelopen jaar omvatten mijn werkzaamheden twee grote onderdelen. Als eerste ben ik projectleider bij het Kadaster van het project ‘Beter Kenbaar’, een traject om te komen tot vernieuwing van de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen (Wkbp). Mijn tweede rol is senior projectmedewerker bij het Programma Basisregistratie Ondergrond (BRO) van het ministerie van BZK. In dit programma wordt de implementatie van de BRO gestuurd (ik vervul daar ook werkzaamheden als juridisch adviseur en beleidsadviseur). Tenslotte heb ik nog een kleine rol bij de straatnaamgeving van de gemeente Amsterdam, als voorzitter van de Commissie Naamgeving Openbare Ruimten (voorheen de straatnaamcommissie). Ik vind het erg leuk om te horen dat dat werk wordt gewaardeerd.”

 

Niene Boeijen – Web cartograaf bij Webmapper
“In mijn werk als web cartograaf bij Webmapper ben ik bezig met de laatste technologieën op het grensvlak van web, geo-analyse en cartografie. Een kaart is niet alleen informatief, maar mag ook aantrekkelijk en kunstzinnig zijn. De afgelopen jaren heb ik Maptime meet-ups georganiseerd in Amsterdam en Utrecht. Daarnaast heb ik lezingen en workshops gegeven bij verschillende geo-gerelateerde opleidingen, op (inter-)nationale bijeenkomsten en bij overheidsorganisaties. Dat ik genomineerd ben, vind ik heel erg leuk. Ik zie dit als een kans om nog meer van mijzelf te laten zien en nog meer van de geo-community te leren kennen.”

Over de Geo Prestige Award (GPA)
Deze jaarlijkse zoektocht naar de beste Nederlanse geo-professional van 2019 is in het leven geroepen om vakmensen te eren en te waarderen, om innovatie te stimuleren en om de volgende generatie aan het geo-domein te binden.