GIN-NCG-Scriptieprijs

Alireza Ajami wint de GIN-NCG Scriptieprijs 2018

De winnaar van de GIN-NCG Scriptieprijs is dit jaar Alireza Ajami. Dat maakte Geo-Informatie Nederland (GIN) maandagavond bekend tijdens het jaarlijkse GIN-Gala in Den Bosch.

Foto: Alireza Ajami ontvangt zijn prijs van Sieb Dijkstra. 

Sieb Dijkstra, juryvoorzitter, licht toe: “Omdat er zowel bachelor- als masteronderzoeken gepresenteerd zijn, hebben we ervoor gekozen om te beoordelen op basis van een extra criterium. Naast de inhoud, presentatie en de bijdrage aan het geo-vak hebben we ook gekeken of het onderzoek een bijdrage levert aan het oplossen van een maatschappelijk probleem. Daarom vonden we het onderzoek van Alireza Ajami ‘Analysing the relationship between image-based features and socio-economic variations of slums’ het beste.”

Nieuw talent
De zoektocht naar de beste scriptie is in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en om een volgende generatie aan het geo-domein te binden. Met deze prijs komen net afgestudeerden in de picture te staan. Opleidingscoördinatoren van geo-gerelateerde opleidingen konden twee scripties per opleiding insturen. De scriptie van Ajami was de beste van de vijf scripties die genomineerd waren. De jury was erg te spreken over de hoge kwaliteit van de onderzoeken. 

De jury bestond dit jaar uit Sieb Dijkstra (NCGeo), Tiny Luiten (ITC/TU Twente), Lucas Grus (Universiteit Wageningen) en Marien de Bakker (HAS Hogeschool).