Terugblik GIN-Gala 2018

Winnaars GPA publieksprijs en GPA juryprijs bekend!

Tot maandag 19 november 12.00 uur kon gestemd worden op de onderstaande kandidaten voor de publieksprijs van de Geo Prestige Award 2018. Tijdens het jaarlijkse GIN-Gala in Den Bosch werden de winnaars bekend gemaakt.

De winnaar van de Geo Prestige Award Publieksprijs 2018 is Roelof Boekhold.
Naast een Publieksprijs was er ook een Geo Prestige Award Juryprijs te winnen. De vakjury bestond uit de winnaars van vorig jaar (Koos Krijnders en Sjors Hoek). Zij reikten deze prijs uit aan Victor Jetten

Roelof BoekholdRoelof Boekhold ontvangt zijn prijs van Kees Jansen (namens het GIN-bestuur) 

 Foto Victor Jetten ontvangt zijn prijs van Koos Krijnders 

Roelof Boekhold (productmanager basisbeheerkaart/BGT bij ProRail) is erg blij met zijn prijs. “Dit is voor ProRail een hele mooie gelegenheid om te laten zien waar wij mee bezig zijn. Het motto is vaak: als de treinen maar rijden. Maar wat daarvoor nodig is, is meer dan spoor en ijzer alleen.”
  
ProRail heeft het afgelopen jaar van zo’n 3600 kilometer spoortracé luchtopnamen gemaakt. Met deze opnamen kan ProRail het spoornetwerk zeer gedetailleerd in kaart brengen. Daardoor kan het spoornetwerk beter worden onderhouden, zodat er bijvoorbeeld minder treinvertragingen zijn. Boekhold leidde dit project. 

De vakjury riep Victor Jetten (professor faculteit ITC Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie bij Universiteit Twente) uit als winnaar van de Geo Prestige Award Juryprijs.
Koos Krijnders licht namens de jury toe: “Het vakgebied geo-informatie overlapt steeds meer andere disciplines, zoals de ICT bijvoorbeeld. Dat vereist een andere opzet van onze opleidingen en het wetenschappelijk onderzoek. Victor Jetten heeft met een hernieuwde opleiding aan het ITC/TUTwente een veelbelovende start gemaakt. Internationaal timmert Jetten aan de weg en weet hij geo-informatie goed op de wereldkaart te zetten.” 

Waarom de GPA?
De GPA is in het leven geroepen om mensen uit ons vakgebied te eren en te waarderen, om innovatie te stimuleren en om de volgende generatie aan het geo-domein te binden.  Het thema van dit jaar is ‘Geo op de kaart’! In dat kader waren we op zoek naar het bedrijf, de persoon of de dienst met de meest innovatieve ontwikkeling in het geodomein, iemand die heel veel exposure heeft gegeven aan de geo-branche, een boegbeeld is voor ons vakgebied of ons vakgebied op andere wijze op de kaart heeft gezet.

Wat is de prijs?
De GPA gaat niet over het winnen van iets fysieks, maar het zorgt ervoor dat iedereen in het geo-werkveld weet wie het nieuwe boegbeeld is van ons vakgebied. Eeuwige roem dus! 
Winnaars van de publieksprijs én de juryprijs worden uitgenodigd om volgend jaar plaats te nemen in de jury van de volgende GPA-verkiezing.