Nieuws

Nieuwsbericht

Welke artikelen staan er in de nieuwste Geo-Info?

Categorie:
Vereniging

Wie NRC leest, heeft waarschijnlijk 1 mei het interview met Weia Reinboud over haar nieuwe kaartprojectie gelezen. Als hobby-kartograaf ontwierp zij een wereldkaart met minder vervorming. Vervorming is er altijd, wanneer je een bol op een platte kaart wilt weergeven, dat weet iedere kartograaf. Over haar nieuwe projectie publiceerde Weia in het prestigieuze International Journal of Cartography. Voor de komende Geo-Info schreef zij een bijdrage waarin ze het ontstaan van haar projectie -die ze Cupola doopte- uitlegt. 

Verder in Geo-Info wel drie boekbesprekingen, allen over kartografie. Jantien Stoter c.s. schrijft over het 3D Geluidmodel dat nu landsdekkend via PDOK beschikbaar is. Erik Meerburg interviewt de geo-beheerder en ontwikkelaar van de veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost over een plugin voor QGis die het leven van de brandweer een stuk gemakkelijker maakt. Hydrografieonderwijs in Nederland komt uitgebreid aan bod in dit nummer. 

Wil je weten wat we nog meer publiceren? Lees dan Geo-Info nummer 2 die 19 juni verschijnt!


Geohydroloog 32 uur | Velserbroek

Categorie:
Vacature
Ben jij de resultaatgerichte (geo)Hydroloog die handig is met data en kennis heeft van hydrologische modellen? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!
 
Wat ga je doen?
De functie is een mix van geohydrologie, werken in projecten, strategie en techniek. Inhoudelijke vakkennis en affiniteit met het werken met data is hierbij essentieel, maar zeker ook de procesmatige en organisatorische kant. Je bent in projecten betrokken bij vroege stadia van planvorming tot en met realisatie van projecten, en daarnaast bij operationele vraagstukken binnen de drinkwaterproductie en ook onderzoek. Je levert hiervoor inhoudelijke input binnen multidisciplinaire projecten.
 
Je werkt binnen het team Beleidsadvies en Planvorming nauw samen met de drie andere hydrologen. Daarnaast werk je samen met strategisch adviseurs, omgevingsmanagers, bedrijfsvoerders, procestechnologen, waterverdelers, databeheerders, ecologen, installatiebeheerders en andere collega’s. Je neemt deel aan diverse organisatorische, projectgerelateerde en vaktechnische overleggen binnen en buiten PWN en rapporteert aan de teammanager Beleidsadvies en Planvorming Drinkwater.
 
Hoe ga jij het verschil maken?
Als geohydroloog werk je vanuit je expertise (geo)hydrologie mee aan het duurzaam borgen van huidige en toekomstige bronnen voor de drinkwatervoorziening en voor natuurbeheer. Je ontwikkelt daarvoor gedegen kennis over onze bronnen en infiltratiesystemen en houdt zicht op relevante ontwikkelingen op korte en lange termijn. Ook snap je goed hoe de bronnen passen binnen de gehele productie van PWN én in de omgeving. Je behartigt met deskundigheid en overtuiging de belangen van PWN voor onze bronnen en infiltratiegebieden bij externe partijen.
 
Wat heb je nodig om succesvol te kunnen zijn?
 
Je hebt een wo-werk- en denkniveau als (geo)hydroloog;
Je hebt kennis van hydrologische modellen en bent handig met data;
Je kennis en analyse gaan hand in hand met praktische oplossingsgerichtheid en duidelijke communicatie hierover;
Kennis van geochemie is een plus.
 
 
Daarnaast zijn de volgende competenties bij jou goed ontwikkeld:
 
Analyseren van problemen
Resultaatgerichtheid
Verantwoordelijkheidsgevoel
Samenwerken
 
Wat hebben wij jou te bieden?
PWN biedt geweldige uitdagingen en kansen. Zoals water altijd de weg van de minste weerstand vindt, geven wij talenten alle ruimte om ook volledig tot zijn recht te komen. We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden met uitgebreide mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling, waaronder een employability (ontwikkelings-) budget van €1.000 in 3 jaar. Tevens vinden wij een gezonde werk-privé balans belangrijk en doen er alles aan om dat te faciliteren. Zo ben je binnen PWN heel zelfstandig en bieden we je flexibele werkplekken en -tijden.
Je hebt recht op een Flexibele arbeidsvoorwaardenbudget (FAB) van 22,11% per maand. Dit budget omvat onder andere je vakantiegeld, extra vakantiedagen en de eindejaarsuitkering. Het is dan ook mogelijk om met dit budget extra vakantiedagen te kopen, maandelijks te laten uitkeren of deels op te sparen en in één keer te laten uitbetalen. Jij kiest zelf wat je belangrijk vindt!
Deze functie is ingedeeld in schaal 10 van de cao Waterbedrijven. Het maximale bruto jaarinkomen op basis van een 40-urige werkweek bedraagt maximaal €66.686 ,- incl. FAB .
Bovenal zal je deel uitmaken van een prettige en uitdagende werkomgeving met betrokken collega’s en ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Wil je meer informatie over onze organisatie? Kijk dan op onze site: www.werkenbij.pwn.nl 
 
Werken bij PWN
Zonder water en natuur is er geen leven. PWN is drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in één. Elk jaar leveren we zo’n 106 miljard liter drinkwater aan onze anderhalf miljoen klanten. En bieden onze natuurgebieden recreatie aan zo’n 6 miljoen bezoekers. Al 100 jaar leveren we vol trots duurzaam en uitstekend drinkwater en zorg voor de natuur.
 
We halen alles uit het water. En dat kun jij ook. Want PWN biedt geweldige uitdagingen en kansen. Of je nu achter een computer zit, met laarzen in de klei staat, op strategisch of technologisch niveau werkt, vanuit huis, vanuit een zuiveringsinstallatie; als je bij PWN werkt ben je altijd in ontwikkeling. Zoals water altijd de weg van de minste weerstand vindt, geven wij talent alle ruimte -en ondersteuning- om ook volledig tot zijn recht te komen. In een platte organisatie: geen autoriteit maar autonomie en samenwerking. Want wij willen net zo goed leren van jouw inzichten en ideeën.
 
Onze uitdagingen zijn groot, onze ambities zijn nog groter. Om die waar te maken hebben we hulp nodig. We zoeken bijzondere mensen, van alle leeftijden en achtergronden. Wat telt is talent en karakter. Durvers, doeners en denkers. Doeners die dromen, dromers die doen. Mensen die, net als wij, alles willen halen uit wat water en natuur te bieden hebben. Van werkplezier tot professionele ontwikkeling en persoonlijke groei. Mensen die verschil maken, ideeën hebben die de toekomst bepalen. Zodat we ook de komende 100 jaar duurzaam en uitstekend drinkwater leveren en de natuur in topvorm houden. Doe je met ons mee?
 
Wil je samen met ons alles uit water halen?
Dan ontvangen wij heel graag jouw cv en horen we graag hoe jij denkt een bijdrage te kunnen leveren aan het verwezenlijken van onze ambities. Een klik op de sollicitatiebutton en je bent een stap dichter bij het verwezenlijken van jouw ambities!
 
Wil je eerst meer weten over de functie? Dan kun je je vragen stellen aan Lucas Borst (Geohydroloog), telefoonnummer 06-20507431.
 
Een (screenings) onderzoek maakt verplicht onderdeel uit van de sollicitatieprocedure waarbij onderzoek wordt gedaan naar betrouwbaarheid en integriteit van de kandidaat. De exacte onderdelen van dit onderzoek zijn afhankelijk van de bij de functie behorend risiconiveau. Door te reageren op deze vacature stem je in met het screeningsonderzoek.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Trefwoorden: geohydroloog, hydrologie, data, analyses, geochemie, drinkwater, vacature Velserbroek, parttime, wo

GIN Webinar FIG e-Working Week gemist? Je kan 'm nu terugkijken!

Categorie:
Vereniging

Benieuwd naar wat je kan verwachten van de FIG e-Working Week? In dit GIN Webinar hebben we alvast een tipje van de sluier opgelicht. Kon je er niet bij zijn? Jammer, maar geen probleem! Je kunt het webinar nu terugkijken!

Working Week directeur Paula Dijkstra (Kadaster International) lichtte toe wat de FIG en de Working Week zijn. Ron Rozema ging in op het landmeetvak in Nederland - van vroeger tot nu - en Jaap Zevenbergen deelde zijn ervaringen met het landmeetvak internationaal.

Jaap-Willem Sjoukema (Kadaster) ging in op het paper dat hij heeft ingediend voor de FIG eWW. Deze heeft hij geschreven samen met Anouk Huisman en gaat over ‘Boosting Data Quality by a Participatory Approach: the Success of Quality Dashboards and Crowdsourced Feedback’.

Ook legden we uit hoe je kan deelnemen aan de Cashback-Actie. Voor GIN leden is het mogelijk deel te nemen aan de FIG e-WW met € 50 korting!


16th Int. Conference on Location Based Services (LBS 2021) Call for Papers is open

Categorie:
Internationaal

The LBS Commission and the University of Glasgow are pleased to invite you to the 16th International Conference on Location Based Services (LBS 2021), which will take place fully online on November 24-25, 2021.

Built on the success of previous conferences in this series, LBS 2021 aims to offer a platform for scholars, researchers, and industry/market operators from various disciplines and practice to meet, interact and exchange knowledge, experience, plans and ideas on how LBS can and could be improved and on how it will influence both science and society.

The Call for Papers is currently open. Deadlines for submission are August 8 for full papers, and August 29 for work in progress. High-quality full paper submissions are intended to be published in Springer Lecture Notes in Geoinformation and Cartography, Journal of Location Based Services, or Journal of Navigation.

We are also pleased to announce two awards at LBS 2021: one Best paper award, and one work in progress award. More details will be published on the conference website.

More information can be found on : https://lbsconference.org/


Call for Papers is open - 16th International Conference on Location Based Services (LBS 2021)

Categorie:
Internationaal

The LBS Commission and the University of Glasgow are pleased to invite you to the 16th International Conference on Location Based Services (LBS 2021), which will take place fully online on November 24-25, 2021.

Built on the success of previous conferences in this series, LBS 2021 aims to offer a platform for scholars, researchers, and industry/market operators from various disciplines and practice to meet, interact and exchange knowledge, experience, plans and ideas on how LBS can and could be improved and on how it will influence both science and society.

The Call for Papers is currently open. Deadlines for submission are August 8 for full papers, and August 29 for work in progress. High-quality full paper submissions are intended to be published in Springer Lecture Notes in Geoinformation and Cartography, Journal of Location Based Services, or Journal of Navigation.

We are also pleased to announce two awards at LBS 2021: one Best paper award, and one work in progress award. More details will be published on the conference website.

More information can be found on : https://lbsconference.org/call-for-papers-2/

 


Nieuwe hoofdredacteur Geo-Info bekend!

Categorie:
Vereniging

De vacature voor hoofdredacteur van Geo-Info is ingevuld! Roelof Keppel neemt het hoofdredacteurschap over van Sytske Postma. Lees hieronder hun eigen toelichting.

Roelof: "Door het bestuur van GIN ben ik gevraagd om de komende tijd het hoofdredacteurschap van Geo-Info weer op me te nemen. Na een onderbreking van bijna 2 jaar neem ik het stokje weer over van Sytske Postma, die het magazine in de afgelopen jaren samen met de overige redactieleden op een geweldige manier heeft vormgegeven. 

De doelen die ik voor dit prachtige blad voor me zie, worden voor een belangrijk deel bepaald door de transitie waarin zowel het blad als de vakvereniging GIN zich bevinden. Er zal met name hard gewerkt worden aan het verder integreren van het platform waarop leden en belangstellenden informatie met elkaar kunnen gaan delen.

Met plezier kijk ik opnieuw uit naar een inspirerende samenwerking."

 

Sytske: "Geo-Info nummer 2 is het laatste nummer dat ik als hoofdredacteur zal maken. Na 7 jaar in de redactie actief te zijn geweest, waarvan de laatste 2,5 jaar als hoofdredacteur, stop ik ermee. Met pijn in het hart, dat wel, want het maken van een mooi blad over een mooi vak is nu eenmaal leuk om te doen. Ik ben er enorm trots op dat we als redactie van vrijwilligers keer op keer een goedgevuld en lezenswaardig magazine weten te maken.

Persoonlijk ben ik trots op de themanummers en de keuze om er jaarlijks één over een maatschappelijk thema en één over een echt vakthema te doen. Juist die maatschappelijke thema's, zoals energietransitie, Omgevingswet en Privacy, halen je als redacteur uit je comfortzone en dat is zowel spannend als reuze-interessant. Nieuwe mensen ontmoeten, leren over zaken waar je de top van de ijsberg nog maar van kende... ik zal dit trouwens toch wel blijven doen. En vast over schrijven in Geo-Info. Dank aan mijn (oud)redactieleden, GIN, MOS en Performis voor de samenwerking! En dank aan U, de lezer."


Webinar LoD2 modellen groot succes!

Categorie:
3D (4D etc.)

De Online GIN meeting ‘LoD2 modellen voor heel Nederland beschikbaar’ was een groot succes! De deelnemers hadden veel vragen die de sprekers tijdens het webinar konden behandelen.

3D toepassingen gaan vaak gepaard met de wens om gebouwen met dakvormen te modelleren. De 3D Geoinformation onderzoeksgroep TU Delft heeft een methode ontwikkeld die volledig automatisch dakvormen (LoD2) reconstrueert uit puntenwolken en BAG-polygonen. Hiermee zijn 3D modellen gegenereerd voor alle 10 miljoen BAG-panden in Nederland, de eerste nationale open 3D dataset op dit detailniveau!

Tijdens het webinar heeft Ravi Peters van de TU Delft een uitgebreide toelichting gegeven op de ontwikkeling van de 3D BAG versie 2. Jeroen Rombouts, van Eneco heeft vervolgens de mogelijke toepassing hiervan gedeeld.

Het LoD2 model gaat betere voorspellingen op het gebied van groene energie opleveren.

In het eerste Geo-Info nummer van 2021, dat eind maart is verschenen, publiceren we er ook een artikel over.

>> Webinar gemist of terugkijken? Dat kan hier.
>> De presentatie is ook beschikbaar


De inschrijving voor de FIG Working Week 2021 - 20 t/m 25 juni 2021 - is geopend!

Categorie:
Internationaal

Het thema van deze conferentie is ‘Smart Surveyors for Land and Water Management - Challenges in a New Reality’. Veel van wat we momenteel tegenkomen, heeft te maken met beperkingen, voorschriften en afgedwongen afstand tussen collega's, vrienden en familie. Dit is echter ook een tijd waarin we mensen in recordtijd zien samenkomen om nieuwe innovaties, nieuwe verbindingen en nieuwe infrastructuur te creëren.

Met dit in gedachten, zijn de organisatoren (waaronder GIN) verheugd de eerste editie van een virtuele FIG-workingweek te brengen die de nieuwste innovaties op het gebied van enquêtes laat zien, discussies organiseert over de belangrijkste problemen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd, en onze gemeenschap in staat stelt om sterker en meer verbonden vooruit te komen. dan ooit tevoren.

De virtuele conferentie omvat key note-sessies die de agenda voor elke dag bepalen en live sessies en workshops met mogelijkheden voor interactie met sprekers. Deze zijn toegankelijk op verschillende tijdstippen van de dag in meerdere tijdzones.

Verder zijn er virtuele netwerkactiviteiten, is er een doorzoekbare deelnemerslijst met live chat en videogesprek, een volledige virtuele tentoonstelling en de mogelijkheid om in realtime te communiceren met belangrijke organisaties.

Mis het niet! En meld je aan! Dat kan via: https://fig.net/fig2021/registration.htm (tot 7 mei is het early-bird tarief van toepassing).

Voor GIN leden is het mogelijk deel te nemen met € 50 korting, via een ‘cashback-actie’. Na aanmelding en in aanloop naar de FIG Working Week ontvang je hiervoor een e-mail van het secretariaat met daarin een link naar een digitaal formulier waarmee je het bedrag kunt terugvragen. Houd voor de 'cashback-actie' daarom je inbox in de gaten!


De inschrijving voor de FIG Working Week 2021 - 20 t/m 25 juni 2021 - is geopend!

Categorie:
Internationaal

Het thema van deze conferentie is ‘Smart Surveyors for Land and Water Management - Challenges in a New Reality’. Veel van wat we momenteel tegenkomen, heeft te maken met beperkingen, voorschriften en afgedwongen afstand tussen collega's, vrienden en familie. Dit is echter ook een tijd waarin we mensen in recordtijd zien samenkomen om nieuwe innovaties, nieuwe verbindingen en nieuwe infrastructuur te creëren.
 
Met dit in gedachten, zijn de organisatoren (waaronder GIN) verheugd de eerste editie van een virtuele FIG-workingweek te brengen die de nieuwste innovaties op het gebied van enquêtes laat zien, discussies organiseert over de belangrijkste problemen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd, en onze gemeenschap in staat stelt om sterker en meer verbonden vooruit te komen. dan ooit tevoren.
 
De virtuele conferentie omvat key note-sessies die de agenda voor elke dag bepalen en live sessies en workshops met mogelijkheden voor interactie met sprekers. Deze zijn toegankelijk op verschillende tijdstippen van de dag in meerdere tijdzones.
Verder zijn er virtuele netwerkactiviteiten, is er een doorzoekbare deelnemerslijst met live chat en videogesprek, een volledige virtuele tentoonstelling en de mogelijkheid om in realtime te communiceren met belangrijke organisaties.
 
Mis het niet! En meld je aan! Dat kan via: https://fig.net/fig2021/registration.htm
Voor GIN leden is het mogelijk deel te nemen met € 50 korting, via een ‘cashback-actie’. De praktische details hiervan volgen.


De inschrijving voor de FIG Working Week 2021 - 20 t/m 25 juni 2021 - is geopend!

Categorie:
Internationaal

Het thema van deze conferentie is ‘Smart Surveyors for Land and Water Management - Challenges in a New Reality’. Veel van wat we momenteel tegenkomen, heeft te maken met beperkingen, voorschriften en afgedwongen afstand tussen collega's, vrienden en familie. Dit is echter ook een tijd waarin we mensen in recordtijd zien samenkomen om nieuwe innovaties, nieuwe verbindingen en nieuwe infrastructuur te creëren.
 
Met dit in gedachten, zijn de organisatoren (waaronder GIN) verheugd de eerste editie van een virtuele FIG-workingweek te brengen die de nieuwste innovaties op het gebied van enquêtes laat zien, discussies organiseert over de belangrijkste problemen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd, en onze gemeenschap in staat stelt om sterker en meer verbonden vooruit te komen. dan ooit tevoren.
 
De virtuele conferentie omvat key note-sessies die de agenda voor elke dag bepalen en live sessies en workshops met mogelijkheden voor interactie met sprekers. Deze zijn toegankelijk op verschillende tijdstippen van de dag in meerdere tijdzones.
Verder zijn er virtuele netwerkactiviteiten, is er een doorzoekbare deelnemerslijst met live chat en videogesprek, een volledige virtuele tentoonstelling en de mogelijkheid om in realtime te communiceren met belangrijke organisaties.
 
Mis het niet! En meld je aan! Dat kan via: https://fig.net/fig2021/registration.htm
Voor GIN leden is het mogelijk deel te nemen met € 50 korting, via een ‘cashback-actie’. De praktische details hiervan volgen.


Abonneren op RSS - Nieuws