Nieuws

Nieuwsbericht

Vacature: Medewerker Data-analyse en Geografische informatie

Categorie:
Vacature

Ben jij een innovatieve data-expert die data weet om te zetten in informatie?

Medewerker Data-analyse en Geografische informatie

Fulltime | Zwolle

Om goede beleidsbeslissingen te kunnen nemen is kennis nodig op basis van informatie. Die informatie moet worden gedistilleerd uit data-analyses en visualisaties. In jouw functie werk je samen met collega’s op het gebied van onder andere economie en demografie door te ondersteunen met relevante en aantrekkelijk vormgegeven beleidsinformatie en het ontwikkelen en in stand houden van de betrokkene informatiesystemen.

Wat ga je doen?
Denk bijvoorbeeld aan een applicatie voor het monitoren van de woningmarkt (of bedrijventerreinen) of online dashboards. Je komt terecht in het team Beleidsinformatie Uitvoering waar je samen met 18 collega’s werkt aan het omzetten van data tot informatie en aan het visualiseren daarvan. We zoeken een collega voor 36 uur per week.

Wat breng jij mee?
We vragen minimaal een stevig HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding zoals bijvoorbeeld HBO Datascience, Geo-ict, Geo media & Design. Deze kennis en ervaring kan ook opgedaan zijn tijdens een recent afgeronde opleiding. 
Naast dat je organisatorisch sterk bent en je werk gestructureerd aanpakt, heb je een kritische blik en kun je goed schakelen en communiceren met diverse partijen. Je bent resultaatgericht en sterk in het proactief aandragen van oplossingen. Het is van belang dat je daarbij voldoende communicatief vaardig bent en overtuigingskracht hebt om klanten mee te nemen in jouw gedachtegoed en te laten zien welke toegevoegde waarde gehaald kan worden uit het koppelen, analyseren en juist interpreteren van data. Je hebt uitstekende analytische capaciteiten om de processen van (geo)data-preparatie, -analyses en -visualisatie uit te voeren en slim te automatiseren als dat nodig is. Daarnaast ben je in staat om je resultaten op kwaliteit te toetsen en in samenwerking met een onderzoeker te interpreteren. 

Het is belangrijk dat je ervaring en kennis hebt van analysetechnieken en geografische informatiesystemen. We zoeken iemand met ervaring in dataprocessing, het maken van querys en visualisaties, dit ook voor geografische data. Als nieuwe collega breng je een grondige kennis en ervaring van data-preparatietools (FME, Python, R, SQL); -analysetools (ArcGIS, Excel) en BI tooling (Tableau of Power BI) binnen het team.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 2.708,13 en maximaal 3.868,75 (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. 
Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever in haar branche. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Publieke Dienstverlening, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid houdt zich bezig met de uitvoering van het provinciaal grondbeleid, verstrekt subsidies en vergunningen en is verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Daarnaast ondersteunt zij het provinciaal beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking. De eenheid is een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening. 
De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Vergunningverlening, Handhaving, Grondzaken, Subsidieverlening, Beleidsinformatie uitvoerend en Beleidsinformatie adviserend.

Meer informatie over deze vacature:
Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zal je kennismaken met een aantal medewerk(st)(e)rs van het team. 

Je kunt solliciteren tot en met 19 april 2020 via deze link.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: medewerker, data-analyse, geografisch, informatie, HBO, fulltime, ervaren, Zwolle, datascience, GEO-ICT, Geo, media, design, FME, Python, R, SGL, ArcGIS, Excel, Tableau, Power BI


De geo-sector slaat de handen ineen rondom de coronacrisis

Categorie:
Vereniging

De geo-sector slaat de handen ineen rondom de coronacrisis

Gezamenlijk statement GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

PDF iconStatement_Coronacrisis_GBN_GIN (24-3-2020).pdf

De coronacrisis heeft grote invloed op onze maatschappij. Ook in onze geo-sector beginnen wij de impact te voelen van de maatregelen die genomen moeten worden in de aanpak van het coronavirus (COVID-19). Er wordt nu veel van ons gevraagd in een nieuwe en onbekende situatie. We kunnen dit niet alleen. Dit vraagt om samenwerking, flexibiliteit en creativiteit.

Op de eerste plaats zijn wij bezorgd over het welzijn van onze medewerkers, collega’s, opdrachtgevers en hun naasten. Zakelijk gezien streven wij, net zoals in andere sectoren, naar de continuïteit van werkzaamheden en projecten in de geo-sector.

De regering verdient alle complimenten voor het grote pakket aan steunmaatregelen dat is opgesteld voor ondernemers. Dit is een geweldig vangnet en het is goed te weten dat je hier als ondernemer op kunt terugvallen.

Echter, wij zien mogelijkheden om de werkzaamheden in onze sector draaiende te houden zonder direct een beroep te hoeven doen op het pakket aan steunmaatregelen.  Onze branche is goed ingericht om op afstand te werken voor de verwerking en analysering van data en het ontwikkelen van Geo-ICT tooling. Hiermee dragen wij nadrukkelijk bij aan de oproep om zoveel mogelijk contacten te vermijden, terwijl de data inwinning in belangrijke mate solistisch wordt uitgevoerd.

Daarnaast wordt het overgrote deel van het geo-informatie en analyse werk, zoals data-science en engineering, digitaal uitgevoerd. En niet onbelangrijk, locatie gebaseerde informatie is in crisissituaties zoals deze cruciaal voor veel overheden en daar kunnen wij gezamenlijk invulling aan geven.

De opdrachtgevers in de publieke en private sector doen hun uiterste best om de werkzaamheden te continueren. Maar, we zien ook dat in een eerste reactie sommige bestaande werkzaamheden worden afgezegd en nieuwe projecten worden uitgesteld of stopgezet. Dat is niet nodig! Daarom roepen wij alle opdrachtgevers in de geo-sector op om de werkzaamheden die we juist nu in deze crisissituatie kunnen uitvoeren naar voren te halen. Ook roepen wij de overheden op om tijdelijk af te zien van langdurige inkoopprocedures, maar hier flexibel en creatief mee om te gaan.

GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland doen dan ook een beroep op alle betrokken stakeholders in de geo-sector, met als doel ervoor te zorgen dat we alles op alles zetten om binnen de kaders van veiligheid en gezondheid onze werkzaamheden in de geo-sector te kunnen continueren, zodat wij vooralsnog geen beroep hoeven te doen op het pakket aan steunmaatregelen van de overheid.

   Ed Nijpels                                                     Camille van der Harten                             Ron Rozema

   Voorzitter                                                      Directeur                                                   Voorzitter
   GeoBusiness Nederland                              GeoBusiness Nederland                           Geo-Informatie Nederland


Geo-tools in de Corona crisis

Categorie:
Datavisualisatie

Meerdere bedrijven uit de geobranche helpen met tooling en kaarten de overheid om tot betere inzichten en besluiten te kunnen komen. Hieronder de voorbeelden van de NL COVID 19 Hub, de Recreatieve verplaatsingen, en de app 'Hoevoelikmij.nl'

Op initiatief vanuit Esri Nederland heeft GeoBusiness Nederland een overeenkomst gesloten met Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) met betrekking tot de 'kleurenkaart zelfredzaamheid'. Dit is de meest betrouwbare en complete bron op dit moment waarin onder meer locaties zijn vastgelegd van onder meer basisscholen, zorginstellingen, etc. We zijn dankbaar dat in deze uitzondelijke omstandigheden het IFV deze gegevens beschikbaar maakt en toestemming geeft om deze op de NL COVID-19 Hub te plaatsen zodat alle organisaties die druk zijn met de crisis ontstaan door het coronavirus deze gegevens nu kunnen raadplegen om tot betere inzichten en besluiten te komen. De kaart is hier te raadplegen: https://lnkd.in/dEvPp26 En uiteraard ook weer op de NL COVID-19 Hub te vinden: https://esri.nl/corona.

DatMobility doet onderzoek naar de recreatieve verplaatsingen  dit alles op basis van het Nederlands Verplaatsingspanel, een initiatief van DAT.MobilityKantar Public Nederland en Mobidot B.V. Wat blijkt? Het autogebruik is vrijwel gehalveerd, de spitsperioden zijn verdwenen en het openbaar vervoer laat men links liggen. Veel mensen maakten hun recreatieve verplaatsingen met de fiets en te voet. Dit was terug te lezen, on- en offline in de Volkskrant. https://lnkd.in/eeVpU55

Zovoelikmij.nl brengt in kaart hoe mensen in Nederland zich voelen tijdens deze bijzondere situatie met het Corona-virus. En dan niet alleen als er iets mis is, maar vooral ook als je gewoon gezond bent en het goed met je gaat. Doe je mee? Check dan iedere dag even in en vertel hoe het met je gaat. Dit is een initiatief van Bolesian.


FIG Foundation Grant Application for Young Surveyors to attend FIG Working Week 2020

Categorie:
Internationaal

FIG Foundation Grant Application for Young Surveyors to attend FIG Working Week 2020

The FIG, the FIG Foundation, and the FIG Young Surveyors Network invite every Young Surveyor to apply for the next FIG Foundation Grant to attend and participate in the next FIG Working Week 2020 and 5th FIG Young Surveyors Conference in Amsterdam, The Netherlands, from 9 to 14 May 2020.

This opportunity is reserved for deserving Young Surveyors that are:

A) Young Surveyors (YS)

  • Surveying students (and all related studies) aged 35 years or under

B) Young Surveying Professionals (YSP)

  • Young Professionals of surveying and all related studies within 10 years of graduation from a Bachelor or Master's degree aged 35 years or under

if you are interested to know more or if you feel you can be the next Grant awardee, follow this link and complete the form: https://forms.gle/rQwqkK6UW1WcWSdF6

The FIG Foundation Grant will cover: travel and visa costs (e.g. airfare, train, bus), accommodations and meals, the FIG Congress Registration Fee, the FIG Young Surveyors Conference registration fee, the FIG Foundation Dinner, and the FIG Gala Dinner.

All applicants must also provide the following supporting documents to this email - fig.ysn.funds@gmail.com:

  • a clear copy of your valid-to-travel passport;
  • your updated curriculum vitae;
  • two (2) written and signed letters of recommendation or reference letters (details in the form);
  • a photo, a video, or a link that highlights your work or study in the surveying field!

The application will end on the 26th of January 2020 so hurry and don't let this exciting opportunity drift away!

For more information, you can contact the FIG Young Surveyors Network at fig.youngsurveyors@gmail.com or fig.ysn.funds@gmail.com


FIG Working Week 2020 - registration has opened

Categorie:
Internationaal

Registration has opened

It is now time to register and prepare for your trip to FIG Working Week 2020, 10-14 May 2020 in Amsterdam, the Netherlands.

The Working Week 2020 will be the premier event of the year and will offer a special technical as well as social programme to all participants.

The three conference days 11-13 May 2020 will be packed with a selection of technical sessions designed by the ten FIG Commissions and will cover all the broad areas of surveying. The main theme of the Working Week 2020: Smart Surveyors in Land and Water Management will be a substantial part of the technical programme. Each day will begin with a plenary session with special invited speakers under the themes:

  1. Smart Surveyors
  2. Land and Water Management
  3. Ten Years to Go to the Sustainable Development Goals

The technical programme and sessions will also cover these overall themes in special sessions and sessions with papers from the open call.

FIG General Assembly will take place on 10 and 14 May 2020.

REGISTER NOW

Read here more information about the FIG Working Week 2020 >>


Nieuwe bestuursleden GIN

Categorie:
Bestuur

Na 8 jaar namen bestuursvoorzitter Peter Hoogwerf en bestuurslid Roelof Keppel afscheid. Ron Rozema, Tim Brouwer en Magdalena Grus namen het stokje van hen over. Dat werd tijdens de ALV van november 2019 bekend gemaakt. 

Ron Rozema ziet zijn functie als bestuursvoorzitters als een mooie gelegenheid om iets terug te doen voor de branche waarvan hij zoveel heeft gekregen en geleerd. Ron is ooit als landmeter begonnen maar is inmiddels directeur van FACTO GEO.

Tim Brouwer is nu secretaris van het GIN-bestuur en Magdalena wordt de ‘linking pin’ met de redactie van ons blad Geo-Info.

We wensen de nieuwe bestuursleden heel veel succes en bedanken Peter Hoogwerf en Roelof Keppel voor al hun inzet. Peter en Roelof blijven zich de komende tijd nog wel inzetten voor GIN. 


Drie geo-professionals vallen in de prijzen tijdens GIN-Gala

Categorie:
Vereniging

GIN reikte maar liefst drie prijzen uit tijdens haar jaarlijkse GIN-Gala in Den Bosch dinsdagavond. Web cartograaf Niene Boeijen won de Geo Prestige Award, adviseur en dataspecialist Jeroen Drewes won de GIN-Kartografiewedstrijd en Inge van den Meiracker, MSc Geographical Information Management and Applications (GIMA) student, won de GIN-NCG-Scriptiewedstrijd.

De wedstrijden zijn in het leven geroepen om geo-professionals - die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het geografische vakgebied - in de schijnwerpers te zetten. De winnaars van de GIN-NCG-Scriptiewedstrijd en GIN-Kartografiewedstrijd ontvingen naast ‘eeuwige roem’ ook een prijscheque.

Geo Prestige Award
De geo-community in Nederland koos web cartograaf Niene Boeijen uit als winnaar van de Geo Prestige Award. Volgens de vakjury, die een voorselectie heeft gemaakt, heeft de web cartograaf zich de afgelopen jaren onderscheiden door haar geo-werk, dat zich afspeelt op het grensgebied van techniek en kunst. Met een ‘enorme technische vaardigheid’ maakt zij mooie web(kaart)applicaties. Daarnaast zet zij zich in voor de externe verspreiding van het vakgebied. Onder andere als organisator van de Maptime-activiteiten in Amsterdam en Utrecht, maar ook door het geven van inspirerende presentaties en workshops op (inter)nationale conferenties en congressen.

GIN-NCG-Scriptieprijs
Eén van de andere prijzen die is uitgereikt is de GIN-NCG-Scriptieprijs. De zoektocht naar de beste scriptie is in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en om een volgende generatie aan het geo-domein te binden. De vakjury koos ‘Exploring 3D functionalities: A research into software that support the spatial analysis and visualisation of 3D surface data’ van Inge van den Meiracker uit als beste scriptie.

Voor haar onderzoek heeft zij gronddata en geografische data 3D-gemodelleerd en gevisualiseerd. Inge licht toe: “Zowel geologen, hydrologen, engineers als project managers moeten deze gronddata kunnen interpreteren. Voor veel mensen is de bodem nog ‘vaag gebied’, omdat het niet direct waarneembaar is. Een 3D-model zorgt voor verbeterde interpretaties van ruimtelijke data en betere communicatie.”

GIN-Kartografieprijs
De derde en laatste prijs was de GIN-Kartografieprijs. Voor deze wedstrijd kon iedere geo-professional een kaart insturen. De vakjury koos de kaart ‘Baksteen vs Gras’ van Jeroes Drewes van KAW Architecten en Adviseurs uit Groningen uit als winnaar. De kaart laat de adressendichtheid en de groendichtheid van de stad Groningen zien. Volgens de jury heeft hij zijn kaart ‘overzichtelijk’ gepresenteerd en ‘fraai vormgegeven’.


Abonneren op RSS - Nieuws