Nieuws

Nieuwsbericht

Medewerker beheer GEO-informatie Elburg, 28 uur per week

Categorie:
Vacature
Ben jij een 'pietje precies'? Werk je systematisch en op een logische wijze aan het beheren van gegevens? Is automatisering voor jou iets waar je energie van krijgt? Heb jij ruimtelijk inzicht en ben je in staat om collega's op klantvriendelijke manier mee te nemen in proceswijzigingen? Dan is deze functie met afwisselende werkzaamheden iets voor jou!
 
Functie-inhoud
(Proces)verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van BGT, BRO, BRK en Wkbp.
Mede opbouwen/bijhouden objecten BGT d.m.v. stereokartering en verwerking van metingen m.b.v. GISkit Basiskaart (op AutoCAD Map) en IMGeo Datamanager.
Gegevensanalyse BGT/BAG/BOT en aandragen van oplossingen bij afwijkingen.
Controle van BGT-objecten aan de hand van beeldmateriaal.
Vervaardigen van matenplannen t.b.v. woningbouwprojecten en het hieruit vaststellen van de uit te zetten grenspunten.
Verstrekken van GEO-informatie aan gebruikers.
Bepalen van inhoud bestaande bouw VAB-locaties.
Vervaardigen van Digitaal terrein model (DTM) en het op basis hiervan beoordelen van inhoudsberekeningen.
Functioneel beheer van AutoCAD Map, GISkit Basiskaart, GISkit LKI en Erdas Stereo Analyst.
Overleg voeren met diverse interne en externe partijen zoals (landelijke) bronhouders van de genoemde basisregistraties.
 
Arbeidsvoorwaarden
Op basis van de gestelde functie-eisen is het maximum salaris € 4.048,- (schaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget van 18,25% wat je bijvoorbeeld kunt inzetten om extra vakantiedagen van te kopen. We bieden ruime opleidingsfaciliteiten en een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. Na een jaar bieden wij je bij voldoende functioneren een vast contract aan.
 
Functie-eisen
Je hebt een afgeronde hbo-opleiding en relevante werkervaring binnen het vakgebied.
Je hebt kennis van de onderlinge samenhang van basisregistraties.
Je bent in staat om binnen de organisatie en daarbuiten op een klantvriendelijke manier mensen te overtuigen.
Je houdt van vernieuwing en vindt het belangrijk om zaken goed af te maken.
 
Werkomgeving
In de functie van Medewerker beheer GEO-informatie werk je samen met je collega’s binnen het team basisregistraties, onderdeel van het domein bedrijfsvoering. Binnen onze organisatie kennen we flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken. Je ontvangt van ons een laptop en mobiele telefoon in bruikleen.
 
Bij de gemeente Elburg werken ruim 200 medewerkers. Collegialiteit, samenwerking, klantgerichtheid en aandacht voor het persoonlijk welzijn worden positief gewaardeerd door onze medewerkers. Meer informatie over de gemeente Elburg kun je vinden op onze website www.elburg.nl.
 
Inlichtingen en sollicitatie
Voor nadere informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Nico de Groot, domeinmanager bedrijfsvoering/controller, via telefoonnummer 0525-688688.
 
Je kunt je sollicitatie inzenden tot 21 maart 2021 via het sollicitatieformulier.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Functioneel Beheerder Omgevingswet Fulltime | Doorn

Categorie:
Vacature
Ben jij een ICT-er die lol heeft om klant- en medewerkerswensen bij elkaar te brengen?
 
Binnen het thema Omgeving zijn wij voor het team Omgevingsverzoeken op zoek naar een Functioneel beheerder Omgevingswet voor 36 uur per week.
 
Het team Omgevingsverzoeken Dit team kent 19 teamleden. Zij adviseren inwoners en ondernemers, behandelen principeverzoeken, ruimtelijke projecten, omgevingsvergunningen en meldingen. Daarnaast zoeken we nog een functioneel beheerder met de accenten Geo en Toepasbare regels. Samenwerking en onderlinge vervanging is noodzakelijk.
 
Het team professionaliseert zich met procesgericht werken, implementatie van het vergunningenbeleid en het digitaal afhandelen van de producten. Dit alles met het oog op een goede dienstverlening, welke op een “warme” en persoonlijke manier wordt vormgegeven.
 
Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de werking van de applicaties die het proces ‘vergunningverlening’ ondersteunen. Denk daarbij aan de huidige applicaties Squit XO, Squit2Go en haar opvolger.
 
Je analyseert, evalueert ontwikkelingen en leemtes op de gebieden van vergunningen, toezicht en handhaving en ruimtelijke gebiedsontwikkeling. Je spreekt de gebruikers regelmatig, weet wat er speelt en je vertaalt de wensen naar een voorstel om de processen te verbeteren. Je biedt support aan gebruikers en geeft trainingen, organiseert gebruikerstesten en toetst de uitkomsten bij je collega’s. Je voert wijzigingen en aanpassingen door in het applicatielandschap.
 
Je houdt je bezig met het opstellen van werkinstructies, regelt applicatie in, verleent toegang tot de juiste systemen en bent verantwoordelijk voor de beveiliging. Je bewaakt de koppelingen tussen systemen en applicaties. Je participeert in diverse projecten en brengt jouw expertise in. Je treedt op als opdrachtgever richting de leverancier, je vraagt offertes aan, beoordeelt deze en onderhandelt over de inhoud.
 
Wie ben je en wat heb je te bieden?
 
HBO werk- en denkniveau;
Kennis van de Omgevingswet en het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) is een pre;
Aantoonbare werkervaring als functioneel beheerder. Kennis van Squit XO is een pre;
Kennis van GEO is een pre;
Je bent in staat de impact van nieuwe releases op de aanwezige werkprocessen te analyseren en hebt ervaring met gestructureerd testen;
Je bent een netwerker, representatief, een teamspeler en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
Je hebt kennis en affiniteit met processen en procesgericht werken.
Je bent resultaatgericht, proactief, flexibel, werkt en denkt integraal en beschikt over gevoel voor ambtelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen.
Je kunt omgaan met conflictsituaties, maar blijft klantvriendelijk.
 
Tenslotte ben je iemand die het initiatief toont, verantwoordelijkheid neemt, lef heeft en je kunt je inleven in een ander. Onze kernwaarden zijn: omgevingsgevoelig, verantwoordelijk, dienstverlenend, samenwerkend en zelfreflectief.
 
De samenleving
Utrechtse Heuvelrug is een mooie gemeente met 50.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren.
 
De organisatie
Wij ontwikkelen ons tot een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. Onze professionals hebben hart voor de samenleving en zetten zich daar dagelijks met veel energie voor in. We hebben allerlei interessante, maatschappelijke vraagstukken en spelen in op de tendens van ‘meer samenleving, minder overheid’. Wij zijn ambitieus en vallen graag op een positieve manier op. We profileren ons als duurzame gemeente en verbinden daar consequenties aan. Wil je weten hoe onze organisatie werkt bekijk dan ons boekje.
 
Wat bieden wij?
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Bij een positieve beoordeling wordt het dienstverband na een jaar omgezet in een vast dienstverband. Deze functie is indicatief gewaardeerd in schaal 10 van de cao Gemeenten. Het salaris bedraagt maximaal € 4.494, - bruto per maand. De salarisinpassing wordt gehanteerd op basis van beroepskennis en werkervaring. Naast dit salaris heb je beschikking over individueel keuzebudget van 17,05% wat je vrij kan besteden of kunt gebruiken voor opleiding of extra verlof. Bij ons kun je je ontwikkelen en kansen grijpen, zodat je jouw talenten optimaal kunt benutten. Onze arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden zorgen voor een gunstig werkklimaat. Het Nieuwe Werken geeft hierin ruimte en flexibiliteit.
 
Aanvullende informatie
Bij indiensttreding zal om een ‘Verklaring omtrent gedrag’ worden gevraagd.
 
Heb je interesse?
Schriftelijk reageren kan tot uiterlijk tot 14 maart 2021 via de sollicitatiebutton. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer
04-OM-21.
 
Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Gert Zaaijer, teamleider Omgevingsverzoeken of Marjan Onderstal, adviseur P&O. Beiden zijn te bereiken via (0343) 56 56 00.
Het opvragen van referenties en (online) screening kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Trefwoorden: functioneel beheerder, omgevingswet, fulltime, Doorn, HBO, Digitaal Stelsel Omgevingswet, Squit XO, GEO, ICT, ervaren, gemeente

Twee kandidaat-bestuursleden gepresenteerd tijdens Nieuwjaarswebinar

Categorie:
Bestuur

Tijdens het Nieuwjaarswebinar op donderdag 21 januari 2021 heeft bestuurslid Carline Amsing twee kandidaat-bestuursleden gepresenteerd: Erik Nobbe en Peter Kaspers.

Zij mogen alvast aan de slag, maar zullen tijdens de ALV officieel worden benoemd. Zij stellen zich onderstaand alvast graag aan u voor.

Mijn naam is Erik Nobbe, 54 jaar en recentelijk aangesteld als kandidaat bestuurslid voor GIN. Ik heb Tropische Cultuurtechniek gestudeerd aan de universiteit van Wageningen. In deze studie heb ik veel GIS en Remote sensing vakken gedaan in combinatie met waterbeheer. Sindsdien ben ik werkzaam in de wereld van de geo-informatie, met vaak een link naar de waterwereld. Eerst heb ik gewerkt bij verschillende bedrijven als remote sensing en GIS-consultant. Vanaf 2014 ben ik bij de overheid in dienst. Op dit moment werk ik voor Het Waterschapshuis waar ik als programmamanager verantwoordelijk ben voor de programma’s AHN en Beeldmateriaal.

Ik zie uit naar de invulling van mijn bestuurslidmaatschap van het GIN en ben vindbaar via mijn linkedin pagina: https://www.linkedin.com/in/eriknobbe/

Vriendelijke groet,
Erik Nobbe
 

Mijn naam is Peter Kaspers, 42 jaar en vanaf dit jaar ben ik aangesteld als kandidaat bestuurslid met de portefeuille Onderwijs en Arbeidsmarkt. Mijn achtergrond is onderwijsgeografie / Geografie en communicatie (Universiteit Utrecht) en Geo-informatica (Hogeschool van Utrecht). Het geo-onderwijs is voor mij begonnen op de MTS landmeetkunde in Hengelo.
Vanaf augustus 2020 ben ik als docent Geo-data en Geo-ICT werkzaam binnen de Aeres Hogeschool in Almere. Daarvoor heb ik lange tijd als onderwijscoördinator en docent gewerkt bij Nieuwland Geo in Wageningen. 

U kunt mij bereiken via Linkedin https://www.linkedin.com/in/peter-k-ba20b631/ 

Vriendelijke groet,
Peter Kaspers


Medewerker Ondersteuning Geodata 32 - 36 uur | Rotterdam

Categorie:
Vacature
Heb jij een passie voor GEO informatiebeheer en gebruik? Sta jij voor kwaliteit en voel jij je verantwoordelijk voor het op orde houden van geodata? Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!
 
Het Hoogheemraadschap is een organisatie met circa 400 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarin wij het water beheren. Wij willen in 2021 het door bewoners en bedrijven meest gewaardeerde waterschap zijn. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Kom jij hier een bijdrage aan leveren?
 
Wij zijn voor de afdeling Bestuur Informatie en Juridisch advies op zoek naar een enthousiaste en gedreven nieuwe collega’s in de functie van:
 
Medewerker Ondersteuning Geodata
32 - 36 uur | Rotterdam 
 
DE AFDELING
Het team Geo-informatie is onderdeel van de afdeling Bestuur, Informatie en Juridisch advies (BIJ) waarin ook de teams Bestuurs- en Management Ondersteuning, Communicatieadvies, Juridisch Advies en het cluster Documentaire Informatievoorziening (DI) ondergebracht zijn. Dit team beheert allerlei informatie die zowel in- als extern gedeeld kunnen worden. Daarvoor is het nodig dat we ons aansluiten bij de meest recente ontwikkelingen op het gebied van GIS: mobiele applicaties, webservices en klantenportalen. Als jij gevoel hebt voor de omgeving, goed kan luisteren naar wat klanten/collega’s nodig hebben en dit kan vertalen naar betrouwbare geodata, dan willen we je graag opnemen in ons team!
 
JOUW UITDAGING
Als medewerker ondersteuning geodata ondersteun je gebruikers van verschillende vak afdelingen. Gezien de huidige samenstelling van team GEO, zal jou rol met name liggen in het Functioneel beheer van ArcGIS, FME en de andere applicaties waarover het team de regie voert. In het kader daarvan win je gebruikerswensen in, draag je bij aan testen, help je collega’s bij het gebruik van de applicaties en houdt je overzicht over de gebruikers die toegang hebben tot de GIS-applicaties. Je draagt bij aan het inrichten van werkprocessen. In je werk ben je proactief en denk je na over verbetermogelijkheden voor de processen waaraan je deelneemt.
 
Daarnaast ben je inzetbaar voor het op orde brengen en houden van data of het analyseren van data m.b.v. ArcGIS of FME. Daarbij verwerk je vergunningen, gebruikersmeldingen of mutaties in de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) in het GEO-beheerregister. Je onderzoekt de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de data en informatie die gegenereerd wordt en onderneemt actie als deze niet goed is. 
 
WAT MAAKT JOU SUCCESVOL
Je hebt een afgeronde opleiding in het GEO-informatie vakgebied en enkele jaren relevante werkervaring hierin. Je hebt ervaring met programma’s zoals ArcGIS Desktop, ArcGIS Online en FME. Je kan goed werken met bestaande kaders en richtlijnen en hebt veel affiniteit met informatie- en applicatiearchitectuur. Je hebt een sterk inlevingsvermogen en bent communicatief vaardig zodat je makkelijk een brug kan slaan tussen het GEO-domein en de wensen vanuit de afdelingen.Je hebt een gestructureerde werkwijze waarin je makkelijk hoofdzaken van bijzaken kan onderscheiden. Je bent goed in staat om te beoordelen wat de meest passende oplossing is voor een klantvraag, en waar nodig verwijs je de klant door naar een specialist. Als medewerker ondersteuning GEO data streef je ernaar om jezelf maar ook je collega’s elke dag een stukje beter te maken. Je bent een echte teamplayer, digitaal vaardig en data bewust. Je wil graag blijven leren en experimenteren en durft fouten te maken.Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.
 
WAT WIJ BIEDEN
 
Een uitdagende afwisselende baan in leuk team met toffe collega’s;
Een salaris van maximaal € 3.510,-- bruto per maand (schaal 8) conform de cao Werken voor Waterschappen. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring;
Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
Bovenop het salaris ontvang je een maandelijks op te bouwen Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het brutosalaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Bekijk de cao Werken voor Waterschappen voor meer informatie hierover;
Een goede pensioen- en reiskostenregeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering;
 
INFORMATIE
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Theo Pieters, jouw toekomstige teamleider; tel. 06-18300407. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter; tel. 06-11368505.
 
SOLLICITEREN
Gaat jouw hart sneller knoppen van deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 16 februari door ons je cv en motivatiebrief toe te sturen via de sollicitatiebutton. Na de sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandagmiddag 22 en donderdagochtend 25 februari. We willen je vragen hier rekening mee te houden. In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen.
 
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
 
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Trefwoorden: medewerker ondersteuning geodata, informatiebeheer, geo informatie, ArcGIS Desktop, ArcGIS Online, FME, vacature Rotterdam, informatiearchitectuur, applicatiearchitectuur, fulltime

Projectmedewerker Milieu Fulltime | Heeswijk Dinther

Categorie:
Vacature
Projectmedewerker Milieu
Fulltime | Heeswijk Dinther
 
Heb jij 1 à 2 jaar ervaring met milieukundig onderzoek en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Dan is dit jouw nieuwe baan!
 
Wij voeren bodem-, lucht- en stofonderzoeken uit bij uiteenlopende (internationale) opdrachtgevers. Als projectmedewerker milieu is je oplossende vermogen groot. Jij zorgt dat onze opdrachtgevers er zeker van zijn dat de bodem niet verontreinigd is of dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen na een brand.
 
Deel uitmaken van een enthousiast team
Vanaf dag één word je opgenomen in ons jonge, enthousiaste team Milieu, dat weer onderdeel is van de businessunit Built Environment. Deze afdeling opereert vanuit Heeswijk. Zo'n vijftien specialisten en onderzoekers met een berg aan kennis op verschillende terreinen zorgen voor hoge kwaliteit bodem-, lucht- en stofonderzoeken. Ons doel, en straks ook het jouwe: de beste oplossingen vinden voor de vraagstukken van onze opdrachtgevers. Met je collega's als sparringpartner.
 
Geen dag hetzelfde
Binnen het team vul jij als projectmedewerker milieu een middenpositie in op de afdeling, waarbij je met jouw kennis en ervaring, onze projectleiders ondersteunt en zelfstandig projecten mee kunt draaien. 
 
Je krijgt alle gelegenheid om initiatief te ontplooien en je te ontwikkelen. 
Hou je van aanpakken en volop afwisseling in je werk, dan zit je bij SGS Search goed. 
Een greep uit je verantwoordelijkheden:
 
Algemene werkvoorbereiding, zodat de buitendienst direct aan de slag kan;
Onderzoeksresultaten interpreteren;
Het schrijven van rapportages;
Tekeningen uitwerken in AutoCAD;
Facturen opstellen voor de klant;
Zelfstandig (kleine) projecten oppakken;
Adviserende rol richting jouw klanten en hen informeren over de lopende projecten.
 
Wil jij de uitdaging aan?
Om als projectmedewerker milieu goed beslagen ten ijs te komen, heb je een afgeronde hbo-opleiding richting milieu, geografie, aardrijkskunde, scheikunde of natuurkunde.  Daarnaast heb je 1 à 2 jaar relevante ervaring opgedaan in een dienstverlenende, commerciële organisatie.
 
Wat is er nog meer nodig?
 
Een klantgerichte instelling en het nemen van verantwoordelijkheid;
Je denkt in oplossingen; jouw positieve instelling werkt enthousiasmerend;
Je werkt zorgvuldig en je bent goed in het houden van overzicht.
 
Ben jij iemand die in dynamische situaties het hoofd koel houdt?
En vind je jezelf een harde werker? Dan gaan we graag met je in gesprek.
 
Mooie vooruitzichten
Reken op een jonge en dynamische werkomgeving en betrokken collega's, en veel doorgroeimogelijkheden. Werken bij SGS Search kent vele voordelen, ook wat arbeidsvoorwaarden betreft:
 
Goed salaris passend bij jouw kennis en ervaring;
Fulltime dienstverband, 32 uur is ook bespreekbaar;
Veel vrijheid: flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken;
Jaarcontract met uitzicht op contract voor onbepaalde tijd;
28 vakantiedagen met de mogelijkheid om maximaal tien vakantiedagen bij te kopen;
Een prima pensioenregeling en de mogelijkheid om een training en/of opleiding te volgen;
Regelmatig organiseren we sportevenementen, afdelingsuitjes en andere leuke initiatieven.
 
Interesse?
Reageer via de sollicitatiebutton.
Spreekt deze functie jou aan, maar wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Iris van Rooij, recruiter SGS Search, via telefoonnummer: 06 - 46 522 779.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: Projectmedewerker, milieu, fulltime, Heeswijk-Dinther, HBO, geografie, aardrijkskunde, scheikunde, natuurkunde, dienstverlening, commercieel, ervaren

Provincie Noord-Brabant zoekt een Functioneel Beheerder

Categorie:
Vacature

Het leven is goed in het Brabantse land. Bij de provincie Noord-Brabant zetten we ons dagelijks in om te zorgen dat dit ook geldt voor de toekomst. Samen werken we aan een mooier, toekomstbestendig en een duurzaam Brabant. Ga jij voor resultaat, ben je ondernemend, heb je affiniteit met maatschappelijk vraagstukken en bovenal: werk je graag vol trots mee aan een nog beter Brabant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Uitdaging:

Ga jij binnen het werkveld Mobiliteit een cruciale rol spelen in het functioneel beheer? Ben jij een doortastende en verbindende communicatief vaardige functioneel beheerder met ervaring, kennis en kunde op het gebied van functioneel beheer en op het gebied van databeheer assetmanagement & geodesie?

 

Dan zoeken we jou!

Mobiliteitsinformatie Sturing en Beleid (MSB) zorgt, binnen het werkveld mobiliteit, voor de uitvoering en regie over de data- & informatievoorziening, indicatoren etc. Hiermee is het programma ondersteunend aan alle inhoudelijke opgaven, maar ook verbindend met andere portfolio’s. Binnen MSB is een groot deel van de werkzaamheden nodig voor het uitvoeren van onze wettelijke taken (basis op orde) en creëren we inzicht in het functioneren van het mobiliteitssysteem en zijn omgeving.

 

Data wordt gezien als een cruciaal onderwerp in de toekomst van het werkveld mobiliteit. Daar zijn veel nieuwe ontwikkelingen gaande. Denk aan Mobility as a Service en Smart mobility. Data en ontsluiting van data instrumenten worden als een randvoorwaarde voor de succesvolle uitrol van deze onderwerpen neergezet.

 

Een belangrijk onderdeel van de gehele dataketen voor mobiliteit is de asset data. En daarbij hoort ook de essentiële basis vanuit geodesie; zonder onze fysieke omgeving goed in kaart te hebben, valt de basis voor al onze toepassingen weg.

 

Asset data is tegenwoordig niet alleen voor asset management essentieel en daarmee beheer van de infrastructuur, maar ook voor bijvoorbeeld verkeerskundige inzichten/analyses. De koppeling tussen de werelden van assets en gebruik door voertuigen wordt elke dag crucialer en moet in Brabant verder vorm gegeven worden.

 

Binnen MSB is Databeheer Asset Management en Geodesie (afgekort: DAM) verantwoordelijk voor het beheer van assetdata. Zij brengen de wegen in kaart en zorgen voor de invoering van assetgegevens in de bijbehorende systemen. Zo ook wordt er voor de wettelijke registraties WIBON en BGT gezorgd.

 

Wat ga je doen

 • Je bent verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de softwareomgeving gericht op gebruik binnen assetmanagement, waaronder ook de softwarelijnen binnen Databeheer Asset Management (DAM) en Geodesie;
 • Je bent het 1e aanspreekpunt met interne en externe ICT-afdelingen en externe leveranciers als het gaat om hard- en software issues en updates;
 • Je beheert en onderhoudt assetmanagement en geodetische software;
 • Je beheert zover nodig de geodetische hardware;
 • Je bent verantwoordelijk voor de analyse en implementatie van nieuwe ontwikkelingen;
 • Je neemt deel aan vakinhoudelijke projecten;
 • Je stemt wijzigingen af gebruikers en teamleden.

 

Wat verwachten we van jou?

 • Een HBO werk- en denkniveau en grote affiniteit met ICT projecten.
 • Heb je ervaring in het verrichten van kwaliteitscontroles en om eisen van nauwkeurigheid te beoordelen en in staat om ondersteuning te bieden bij vraagstukken op het gebied van themabeheer binnen het assetmanagement en bij de uitvoering van (complexe) geodetische projecten?
 • Ben je in staat om koppelingen tussen de software omgevingen te analyseren en te actualiseren. Hierbij is de kennis van berichtenverkeer tussen softwarepakketten of externe omgevingen, bijvoorbeeld tussen BGT en BOR en tussen BGT intern en BGT extern (Landelijke Voorziening BGT) en van BOR, BGT en van de beheerssoftware dgDialog BGT, Obsurv, AutoCad, Meridian van belang;
 • Ben je in staat om koppelingen van data in een vieweromgeving te analyseren en te actualiseren?
 • Ben je in staat om de specifieke landmeetkundige – en fotogrammetrische software met ondersteuning van de geodetische specialisten te actualiseren?
 • Ben je bovendien in hoofdlijnen bekend met de processen van assetmanagement en met geodetische processen? Evenals beheersoftware op het gebied van assetmanagement en geodetische software.
 • Ben jij een doortastende, verbindende en communicatief vaardige functioneel beheerder met ervaring, kennis en kunde op het gebied van functioneel beheer en op het gebied van databeheer assetmanagement & geodesie?
 • Ben je een vernieuwende denker, die resultaatgericht te werk gaat? Ben je een teamspeler, die goede samenwerking organiseert tussen de gebruikersorganisatie, de eigen ICT-collega’s en externe leveranciers?

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Schaal 10 (minimum € 2.998,98 en maximum € 4.284,28)
 • Aantal uur: 36 uur

 

Het betreft een structurele functie voor onbepaalde tijd. Je start met een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, die in het geval van goed functioneren in principe wordt omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

 

Behoort detachering tot een van de mogelijkheden? Nee

 

De provincie Noord-Brabant kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie over het werken bij de provincie Noord-Brabant, zie ook het kopje 'over ons’.

 

Geïnteresseerd en solliciteren? 

Voor vragen over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Martijn Heynickx, programmaleider MSB (MHeynickx@brabant.nl of tel 06 5568 6952).

Bij eventuele vragen over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Debbie Mollee H-manager Specialisten en Ontwikkelbedrijf (dmollee@brabant.nl of tel 06 5279 4118)

 

Lijkt deze functie jou wat en herken je jezelf in de persoon die wij zoeken? Solliciteer dan via onderstaand sollicitatieformulier, door je CV en motivatiebrief toe te voegen.

 

Het verloop van de procedure vindt plaats op basis van de huidige coronasituatie en de richtlijnen van het RIVM die op dat moment gelden. Een eerste gesprek en een mogelijk tweede gesprek vindt plaats via Teams; we willen je graag vragen hier rekening mee te houden.


OBDN - Specialist Geur- en Luchtkwaliteit (agrarisch/industrieel)

Categorie:
Vacature

36 uur | ’s-Hertogenbosch  

Weet jij veel van geur en lucht en de impact hiervan op de (leef)omgeving? En kun jij die kennis vertalen naar goed advies? Dan word jij wellicht onze nieuwe collega. De Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) is voor het team Specialisten op zoek naar een Specialist geur en luchtkwaliteit. Als jij je hierin herkent en je wil inzetten voor de leefomgeving in Noordoost-Brabant dan zien we jouw reactie graag tegemoet.

Wat ga je doen als Specialist geur en luchtkwaliteit?

Agrarisch:

 • Je adviseert over agrarische geurhinder bij vergunningaanvragen bouwen (achtergrondbelasting) en in ruimtelijke plannen (vaste afstanden, voorgrond-, achtergrondbelasting).
 • Ook adviseer je over luchtkwaliteit bij vergunningaanvragen, ruimtelijke plannen en het NSL.
 • Je beoordeelt onderzoeksrapportages van derden en rapporteert hierover.
 • Daarnaast stel je onderzoeksrapportages op om de effecten van geur in beeld te brengen en om te toetsen aan de geurnormen uit de Interim Omgevingsverordening Noord Brabant.
 • De monitoring van het NSL voer je uit met de Monitoringstool.
 • Je overlegt met de behandelende zaakeigenaar, externe adviseurs en met andere specialisten binnen de ODBN.

Industrieel:

 • Jij adviseert over de milieuaspecten industriële geurhinder en luchtkwaliteit bij vergunningaanvragen en in ruimtelijke plannen.
 • Je beoordeelt onderzoeksrapportages van derden en rapporteert hierover.
 • Je adviseert over het bepalen van een aanvaardbaar hinderniveau voor geur.
 • Je stelt voorschriften en overwegingen op ten behoeve van een vergunning.
 • Je beantwoordt zienswijzen en beroepen.
 • Je overlegt over dit alles met de behandelend vergunningverlener, jurist, externe adviseurs en met andere specialisten binnen de ODBN

Wat hebben we je te bieden?
We vinden de balans tussen werk en privé erg belangrijk. Flexibele invulling van je werktijden is dan ook geen probleem. Want als jij goed in je vel zit, kunnen we gezamenlijk meer bereiken. Doordat we zoveel mogelijk digitaal werken, kun je plaats- en tijdsonafhankelijk werken. En we hebben zeer goede thuiswerkfaciliteiten.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn ook goed geregeld. De Brabantse omgevingsdiensten vallen onder de CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties.

Naast een boeiende werkomgeving en je salaris ontvang je een Individueel keuzebudget (IKB) ter hoogte van 17,05% van je salaris. Dit kun je onder andere gebruiken om extra verlof te kopen. Ook hebben we een paar specifieke regelingen, zoals:

 • Volledige vergoeding woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
 • Sporten tegen een sterk gereduceerd tarief bij Sportiom en LACO.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een pensioenregeling bij het ABP.
 • De functie van Specialist Geur en Luchtkwaliteit is ingedeeld in functieschaal 10. Dat betekent een salaris minimaal € 2.973, - en maximaal € 4.494, - bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • In eerste instantie gaat het om een dienstverband voor één jaar, gevolgd door een mogelijke omzetting naar een vast dienstverband.

Ook minder (breed) ervaren specialisten mogen reageren. Je beloning vindt dan mogelijk plaats in een aanloopschaal (salarisschaal 9).

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent in staat om technische informatie om te zetten in een volledig, concreet en helder advies en om verwachtingen bij interne- en externe opdrachtgevers te managen.
 • Hierbij zet je je kwalteiten in zoals je enthousiasme, nauwgezetheid en samenwerking met de diverse partijen.
 • En je hebt een goed gevoel voor politieke- en bestuurlijke verhoudingen.
 • Van nature denk je in kansen en oplossingen en komt met voorstellen. Of weet probleemstellingen te vertalen naar een onderzoeksvraag.
 • Je hebt ten minste een afgeronde relevante hbo-opleiding. Je beschikt over actuele kennis en ervaring op het gebied van geur en luchtkwaliteit. Je kunt goed overweg met data en toegepaste rekensoftware als V-Stacks, ISL3a en/of Geomilieu.

Wie zijn wij?
De ODBN opereert in een complex, snel veranderend speelveld. Dat maakt dat we als jonge, energieke organisatie snel groeien. Samen met zo’n 300 collega’s zet je je elke dag in om te zorgen dat ruim 1 miljoen Brabanders veilig kunnen wonen, werken en recreëren, in een gebied met zware industrie, de hoogste dichtheid van agrarische bedrijven in Nederland en veel drugscriminaliteit. Daarbij spelen verschillende belangen, die niet altijd gemakkelijk met elkaar te verenigen zijn. Binnen deze dynamiek doe je betekenisvol en belangrijk werk. Op onze website www.odbn.nl lees je meer over waar we als organisatie mee bezig zijn en wat we belangrijk vinden.

Meer weten?
Wil je inhoudelijk meer weten over de functie? Bel dan met Moritz Böhmer, manager Specialisten op 06-42545761. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je terecht bij de assistent HR (afdeling HRM), bereikbaar op nummer 088 - 7430271.

Heb je interesse?
Je kunt solliciteren via de sollicitatiebutton voor 4 januari 2021. De vacature staat open tot en met 4 januari. Het 1e selectiegesprek vindt op maandag 11 januari online plaats. Het vervolggesprek is op maandag 18 januari.

Als onderdeel van de indienst procedure vragen wij, in het kader van ons integriteitbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

 

Trefwoorden: specialist, geurkwaliteit, luchtkwaliteit, ’s-Hertogenbosch, agrarisch, industrieel, fulltime, HBO, data, rekensoftware, V-Stacks, ISL3a, Geomilieu, ervaren

 

 


Geo-Info nr.6-2020 ligt op jouw deurmat!

Geo-Info nr 6-2020 ligt vanaf 15 december op de deurmat van onze abonnees.

In deze laatste editie van dit jaar aandacht voor visualisaties, beeldtaal en kartografie in artikelen en columns. Zo is er een artikel van Mannus Etten over eenduidige symbologie voor natuurbrandkaarten en staan in dit nummer ook de resultaten van de GIN-Kartografiewedstrijd waarvan de winnende kaart van Menno-Jan Kraak de cover siert. 
Door geo-informatie te visualiseren als onderdeel van de analyse, komen mooie beelden naar voren die helpen om de data te begrijpen. Dat zie je terug in het artikel over landbouwmachinedata. Ook lezenswaardig het betoog van Jantien Stoter over open data en open source software en het interview met Erik Nobbe over de kracht van beeldmateriaal.

Je kunt de pdf van Geo-Info 6-2020 hier downloaden.

Veel leesplezier!


Uitvoerend Beleidsmedewerker Beheer Openbare Ruimte - Hellevoetsluis 40 uur

Categorie:
Vacature

“Innoveren van beheer in de openbare ruimte. Dat is mooi werk!”

Dit doe je
In deze zeer afwisselende functie ben je onder andere verantwoordelijk voor taken op het gebied van de basisregistraties BAG/BGT. Jij verzorgt hierbij en bewaakt de input en kwaliteit, zoals het oplossen van foutieve postcodes en verblijfsobject-pandkoppelingen. Daarnaast ben je de beheerder van de elektrische oplaadpalen in onze gemeente. Je zorgt voor de strategische plaatsing van oplaadpalen volgens het nog op te stellen beleidsplan, je zorgt de tijdige vervanging en behandelt aanvragen van inwoners voor het plaatsen van een elektrische oplaadpaal. Je bent daarnaast breed inzetbaar als uitvoerend beleidsmedewerker voor verschillende taakaccenten binnen onze afdeling.

Dit ben je
Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding met raakvlakken in de openbare ruimte. Aantoonbare ervaring met BAG/BGT is een pre. Je hebt oog voor tegenstrijdige belangen en weet daar vanuit je functie mee om te gaan. Je bent zakelijk ingesteld en houdt van projectmatig en procesmatig werken. Je werkt zelfstandig en bent professioneel, klantgericht, accuraat en open. Je kunt communiceren met verschillende gesprekspartners op verschillende niveaus. Resultaatgericht, pro-actief, samenwerken en klantgericht zijn woorden die op jou van toepassing zijn.

Dit bieden wij
Als je bij de gemeente Hellevoetsluis werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. 

Bij vacatures voor een vaste baan bieden wij je eerst een tijdelijke arbeidsovereenkomst van één jaar. Bij goed functioneren geven we je daarna graag een vaste arbeidsovereenkomst. Deze functie is geschaald op schaal 9 (max. € 4048,-).

Je bouwt per maand 17,05% individueel keuzebudget op. Dit kun je gebruiken op het moment dat het jou uitkomt. Gebruik je het niet? Dan krijg je het totaal opgebouwde bedrag in december uitbetaald.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Heidi van Lenteren, via telefoonnummer 14 0181. Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.hellevoetsluis.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren
Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct, via deze link. Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Hellevoetsluis en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Sollicitatieprocedure

Het zal je niet zijn ontgaan: er worden in Nederland allerlei maatregelen ingezet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook gemeente Hellevoetsluis zet de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers én sollicitanten voorop.

We begrijpen dat een sollicitatieprocedure in deze omstandigheden de nodige vragen oproept. Maar wij vinden het belangrijk om op zoek te blijven gaan naar de mensen die wij in onze organisatie zo hard nodig hebben. We houden in onze procedure rekening met de landelijke maatregelen. Omdat die per dag kunnen wisselen, kijken we steeds per moment wat de beste oplossing is voor de sollicitatieprocedure. Een telefonische procedure, of bijvoorbeeld een videogesprek, behoort tot de mogelijkheden. We doen er alles aan om je straks op een goede manier welkom te kunnen heten in onze organisatie!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: beleidsmedewerker, openbare ruimte, fulltime, Hellevoetsluis, gemeente, hbo, BAG/BGT, beleid, ervaren

 

 


Abonneren op RSS - Nieuws