Nieuws

Nieuwsbericht

GIS analist voor het subsidiestelsel Natuur & Landschap

Categorie:
Vacature

32-36 uur | Zwolle

Ben jij een GIS-expert met een groen hart die data weet om te zetten in informatie en bereid is nieuwe wegen in te slaan? Dan is de functie van GIS analist SNL jouw nieuwe uitdaging!

Wat ga je doen?
Het subsidiestelsel Natuur & Landschap (SNL) zorgt voor het ontwikkelen en behouden van de veelzijdige natuur in Overijssel. Team Data, Informatie, GIS & Innovatie (DIGI) speelt een belangrijke rol bij de uitvoering van het SNL.

Jij wordt de spil als het gaat om het uitvoeren en coördineren van deze werkzaamheden waarbij (geo-)data een belangrijke rol spelen. Binnen DIGI voer je het complete spectrum SNL werkzaamheden uit. Je maakt en onderhoudt de (geo)data voor het Natuurbeheerplan en met die data werk je mee aan het beoordelen van subsidieaanvragen en het beheren van subsidiegegevens.

Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarlijkse voortgangsrapportage natuur en voor het analyseren van natuurdata en het aantrekkelijk presenteren van de resultaten daarvan. Je zorgt er voor dat de benodigde GIS-werkzaamheden voor het SNL goed worden gepland en verdeeld en zo veel mogelijk worden geautomatiseerd.

Daarnaast ben je de aanspreekpersoon voor de afstemming met de eenheid Natuur en Milieu over hun informatiebehoefte en stem je af met natuur beherende organisaties en in interprovinciaal verband.

Je komt bij team DIGI waar je samen met 19 collega’s werkt aan kennis voor beleid door data te verwerken tot informatie en dat gebruiksvriendelijk te visualiseren. We zoeken een collega voor 32-36 uur per week.

Wat breng jij mee?
Bewaar jij bij drukte en complexiteit het overzicht en ben je in staat kritisch mee te denken met collega’s en externen? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken iemand met enkele jaren ervaring en kennis van analysetechnieken en geografische informatiesystemen, bij voorkeur met ESRI-software.

Ruime kennis van Excel is een absolute vereiste. Verder beschik je over een opleiding op minimaal HBO-niveau in het groene domein. Kennis van Access, FME, Python en Tableau of Power BI is een pré. Je hebt uitstekende analytische capaciteiten om de processen van (geo)data-preparatie, -analyses en -visualisatie uit te voeren en slim te automatiseren waar dat mogelijk is.

Naast dat je organisatorisch sterk bent en je werk gestructureerd aanpakt, heb je een kritische blik en kun je goed schakelen en communiceren met diverse partijen. Je bent resultaatgericht en sterk in het proactief aandragen van oplossingen. Het is van belang dat je daarbij voldoende communicatief vaardig bent en overtuigingskracht hebt om collega’s en externen mee te nemen in jouw gedachtegoed en te laten zien welke toegevoegde waarde gehaald kan worden uit het koppelen, analyseren en juist interpreteren van data.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 2.735,21 en maximaal 3.907,44 (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever in haar branche. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Publieke Dienstverlening, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid houdt zich bezig met de uitvoering van het provinciaal grondbeleid, verstrekt subsidies en vergunningen en is verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Daarnaast ondersteunt zij het provinciaal beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking. De eenheid is een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening.

De eenheid bestaat uit zeven teams: DIGI, Leiding, Vergunningverlening, Handhaving, Grondzaken, Subsidieverlening en Onderzoek & Advies. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Alle gesprekken zijn in Zwolle of online. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Indien een fysiek gesprek door omstandigheden niet mogelijk is dan wel absoluut niet wenselijk is, dan kan de Provincie besluiten om het gesprek uit te stellen tot een nader te bepalen datum, dan wel via Skype, ZOOM of vergelijkbaar te laten verlopen. De Provincie zal daarbij tevens aangeven of en (voor zover mogelijk) welke gevolgen dit voor het verdere verloop van de procedure (zoals de planning) heeft.

Je kunt solliciteren tot en met 7 oktober 2020 (Klik hier om te solliciteren).

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

 

Trefwoorden: GIS, analist, Zwolle, Overijssel, Provincie, hbo, Access, FME, Python , Tableau, Power BI, (geo)data-preparatie, -analyses en -visualisatie, analysetechnieken, geografische informatiesystemen, ESRI-software, fulltime, ervaren


GIS specialist / functioneel beheerder GIS

Categorie:
Vacature

Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega's, een klimaatneutraal Huizen in 2050, het vergroten van het toerisme in Huizen als verlengstuk van de metropoolregio en dienstverlening op maat voor alle inwoners.

Ook werken we intensief samen met gemeenten in de regio Gooi en Vecht. Zo doet Huizen de uitvoering van de werkzaamheden in het sociaal domein voor de gemeenten Laren, Blaricum en Eemnes.

Al die ontwikkelingen vragen om lef, passie, aandacht en vakmanschap. Dat geven we dan ook de ruimte. Persoonlijke ontwikkeling, van jou en je collega's, staat bij ons hoog op de agenda.

Het team Geo-informatie
Het team houdt zich bezig met onder meer het beheren van basisregistraties als BAG, BGT en BRO, en met landmeetkundige en registratieve werkzaamheden, zoals matenplannen, uitzettingen en revisiemetingen. Daarnaast zorgt het team voor de distributie en ontsluiting van de basis- en kernregistraties. Ook het uitvoeren van GIS analyses en het maken en het beheren van kaartmateriaal behoort tot de taken van het team. De organisatorische positionering van het team Geo informatie binnen de organisatie wordt momenteel nader onderzocht. Nu maakt het team nog deel uit van afdeling Openbare werken.

Bij de afdeling Openbare werken, team Geo-informatie, is per direct de volgende functie vacant:

GIS specialist / functioneel beheerder GIS

voor 36 uur per week  

Wat ga je doen?
In de rol van GIS specialist lever je een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning van onze organisatie in de groei naar data-gedreven werken. De kerntaken en verantwoordelijkheden van de GIS specialist bestaan uit twee hoofdonderdelen. Deze betreffen het ontwikkelen van vernieuwende themakaarten en GIS-analyses, en daarnaast het functioneel beheer van Geografische Informatiesystemen.

Je ontwikkelt samen met je collega’s een structuur waarbinnen geografische informatie beschikbaar wordt gesteld aan interne en externe afnemers. Je verzamelt, bewerkt en analyseert geo-data voor zowel beleid als bedrijfsvoering en je signaleert ontwikkelingen en trends. Je adviseert organisatie-breed over het gebruik van, en ontwikkelt GIS-toepassingen.

Samen met je collega Geo beheerders ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van ons (wijziging)beheer op GIS/GEO gebied. Je verzorgt en geeft advies over de installatie, inrichting van de GEO database, koppelingen met aangrenzende databases en applicaties en de configuratie van de datasets voor een optimale performance.

Naast deze hoofdtaken ondersteun je het team bij de verwerking van Geo informatie. Je signaleert en initieert beheer- en innovatiemogelijkheden. Je verzorgt verder de projectleiding bij de implementatie van GIS toepassingen. En tenslotte werk je beschrijvingen, processen, procedures en handleidingen uit van onze GIS producten.

Wat breng je mee?
Je hebt aantoonbaar minimaal een HBO werk- en denkniveau en hebt een relevante opleiding zoals Geodesie, Geo-ict of Sociale geografie. Daarnaast kun je werken met ruimtelijke Geo tools. Je hebt aantoonbaar ervaring met het opzetten van GIS omgevingen, databases (SQL, Oracle), FME en bijbehorende querytechnieken. Je hebt ervaring met kartografische presentaties. Verder breng je kennis mee van landelijke ontwikkelingen op het gebied van Geo informatie en het stelsel van Basisregistraties.

We verwachten dat je actief kunt meewerken aan de ontwikkeling van gegevensmanagement in de organisatie waarbij Geo informatie een belangrijke rol vervult. Tenslotte ben je communicatief vaardig, klantgericht, flexibel en beschik je over initiatief en een resultaatgerichte werkhouding.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Wat bieden we jou?
Een leuke, afwisselende en veelzijdige functie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4048 bruto per maand (schaal 9) op basis van 36 uur per week. oor goede en zeer ervaren kandidaten bestaat de mogelijkheid om (op termijn) in schaal 10 (maximaal € 4494 bruto per maand bij 36 uur per week) te komen.

Je ontvang verder een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Je hebt zelf de vrijheid hoe je dit laat uitbetalen. Je kunt dit bedrag ook inzetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van extra verlofdagen en fiscale voordelen zoals uitruil forensenvergoeding en sportabonnement.

We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, met de intentie om dit te verlengen voor onbepaalde tijd.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Hakim Akrimi, coördinator Geo informatie. Zijn telefoonnummer is (035) 5281479.  

Wil je reageren?
Heb je belangstelling en wil je reageren? Dat kan tot en met 14 oktober 2020, uitsluitend via de sollicitatiebutton.

De gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 21 oktober en woensdagmiddag 28 oktober.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 


Medewerker GEO-informatie

Categorie:
Vacature

Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega's, een klimaatneutraal Huizen in 2050, het vergroten van het toerisme in Huizen als verlengstuk van de metropoolregio en dienstverlening op maat voor alle inwoners.

Ook werken we intensief samen met gemeenten in de regio Gooi en Vecht. Zo doet Huizen de uitvoering van de werkzaamheden in het sociaal domein voor de gemeenten Laren, Blaricum en Eemnes.

Al die ontwikkelingen vragen om lef, passie, aandacht en vakmanschap. Dat geven we dan ook de ruimte. Persoonlijke ontwikkeling, van jou en je collega's, staat bij ons hoog op de agenda.

Het team Geo-informatie
Het team houdt zich bezig met onder meer het beheren van basisregistraties als BAG, BGT en BRO, en met landmeetkundige en registratieve werkzaamheden, zoals matenplannen, uitzettingen en revisiemetingen. Daarnaast zorgt het team voor de distributie en ontsluiting van de basis- en kernregistraties. Ook het uitvoeren van GIS analyses en het maken en het beheren van kaartmateriaal behoort tot de taken van het team. De organisatorische positionering van het team Geo informatie binnen de organisatie wordt momenteel nader onderzocht. Nu maakt het team nog deel uit van afdeling Openbare werken.

Bij de afdeling Openbare werken, team Geo-informatie, is per direct de volgende functie vacant:

Medewerker Geo-Informatie

voor 36 uur per week  

Wat ga je doen?
Als medewerker Geo ben je breed inzetbaar op het gebied van Geo-informatie. Je functie bestaat uit het inwinnen, bewerken en verwerken van gegevens, bijhouden van kernregistraties, het ondersteunen van BGT en BAG beheer, het maken van diverse tekeningen en het beantwoorden kadastrale vragen van betrokkenen. Daarnaast behoren het uitzoeken van terugmeldingen en het beantwoorden van interne afnemers, burgers en bedrijven tot je takenpakket. Je maakt verder kaartmateriaal, waaronder themakaarten en je beheert geometrische bestanden. Je bewaakt tenslotte de kwaliteit en betrouwbaarheid van metingen en meetconstructies en je zorgt voor de archivering van documenten. Binnen het team is er ruimte voor eigen inbreng en krijg je de kans om jezelf te blijven ontwikkelen.

Wat breng je mee?
Je hebt aantoonbaar een HBO werk- en denkniveau en hebt een relevante opleiding zoals Geodesie, Landmeten of Geo-ict. Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met de basisregistraties BAG en BGT. Ervaring met applicaties zoals TopoCAD of andere CAD-programmatuur is een pré. Je werkt gestructureerd en nauwkeurig. Tenslotte heb je duidelijk affiniteit met het werken met geautomatiseerde systemen, ben je communicatief vaardig, klantgericht, flexibel en beschik je over initiatief en een resultaatgerichte werkhouding.

Wat bieden we jou?
Een leuke, afwisselende en veelzijdige functie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3591 bruto per maand (schaal 8) op basis van 36 uur per week. Voor goede en zeer ervaren kandidaten bestaat de mogelijkheid om (op termijn) in schaal  9 (maximaal € 4048 bruto per maand bij 36 uur per week) te komen.

Je ontvang verder een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Je hebt zelf de vrijheid hoe je dit laat uitbetalen. Je kunt dit bedrag ook inzetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van extra verlofdagen en fiscale voordelen zoals uitruil forensenvergoeding en sportabonnement.

We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, met de intentie om dit te verlengen voor onbepaalde tijd.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Hakim Akrimi, coördinator Geo informatie. Zijn telefoonnummer is (035) 5281479.

Wil je reageren?
Heb je belangstelling en wil je reageren? Dat kan tot en met 14  oktober 2020, uitsluitend via de sollicitatiebutton.

De gesprekken vinden plaats op woensdagochtend 21 oktober en woensdagochtend 28 oktober.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Geo-Info nr.4-2020 ligt op jouw deurmat! Heb jij 'm al gelezen?

Categorie:
Vereniging

Geo-Info nr.4 ligt vanaf donderdag 3 september op de deurmat van onze leden en abonnees! Met daarin een speciaal FIG-katern om de FIG Working Week die in mei niet doorging vanwege Covid-19 toch te markeren. 

Welke selectie van de FIG-papers (ingekort door de auteurs) krijgt in dit nummer een podium? Een tipje van de sluier lichten we op: ontbossing in Indonesië, de ondersteuning van het Omgevingsloket, plaatsbepaling zonder GPS of GLONASS, openbaar vervoer in Warschau, Sustainable Development Goals en inspiratie door de Europese INSPIRE richtlijn. 

Nieuwsgierig? Bekijk de nieuwsbrief over deze uitgave en/of lees de Geo-Info en je bent op de hoogte.
Met een QR-code heb je toegang tot de complete papers.

 


Je hebt nog 4 dagen om je mooiste foto('s) in te sturen voor de GIN Zomerfotowedstrijd!

Categorie:
Vereniging

Je hebt nog 4 dagen - tot 15 september - de kans om je mooiste foto('s) in te sturen voor de GIN zomerfotowedstrijd!

Voor het komende themanummer zoeken we speciaal naar beelden over de Energietransitie & Geo.

Dus... ga naar buiten, neem je camera mee en kijk eens met een ‘geo-bril’ door de lens. En help de Geo-Info nog mooier, professioneler en aantrekkelijker te maken!

Meer informatie erover vind je hier: https://bit.ly/3360FX7


GEO Informatie Specialist

Categorie:
Vacature

Wil jij werken voor een dynamische organisatie waar geen dag hetzelfde is? Ben je goed in het analyseren van geografische gegevens? Kan jij verbanden zien tussen verschillende GEO-werkvelden en gevraagd en ongevraagd advies geven? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega: GEO informatie specialist!

De functie
De gemeente Hilversum is op zoek naar een nieuwe collega voor het cluster GEO van het team Gegevenshuis.Je bent enthousiast over het GIS-vakgebied en je weet dit ook over te brengen op collega’s. De kracht en toegevoegde waarde van GEO-data is voor jou een vanzelfsprekendheid. Met jouw kennis en vaardigheden draag je bij aan het oplossen van diverse gemeentelijke vraagstukken. Jij bent de persoon die GIS vragen omzet in duidelijke digitale kaarten. Die kaarten stellen we beschikbaar via twee verschillende platformen: KaartViewer voor de directe collega’s en ArcGIS (Online en Hub) voor burgers en bedrijven.

Beide platformen zijn nog maar kort in gebruik. Jij gaat helpen om beide platformen verder op te bouwen en uit te breiden. Hilversum zet in op Smart City, o.a. door het inrichten van een open dataplatform. Het publiceren van datasets op dat platform maakt ook deel uit van jouw takenpakket. Kortom: een interessant, leuk en afwisselend takenpakket!

Kennis en ervaring:

 • HBO opleidings- en denkniveau.
 • Een aantal jaar relevante werkervaring.
 • Je kunt werken met QGIS, FME, Oracle(SQL) en ArcGIS.
 • Je hebt kennis van de verschillende basisregistraties (BAG, WOZ, BGT, BRK).
 • Het is een pré als je kennis hebt van GEOServer.
 • Nederlandse taal goed machtig in woord en geschrift op tenminste taalniveau B2.

Daarnaast ben je:

 • Innovatief en zelfstandig.
 • Proactief, enthousiast en accuraat.
 • Klantgericht en collegiaal.

De gemeente Hilversum
Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners en bedrijven. We zorgen voor een beter Hilversum waar signalen vroeg gehoord worden. We luisteren aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We antwoorden met één mond zodat niemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Jij krijgt daarbij alle ruimte om actief het verschil te maken.

Het team
Vernieuwen, ontwikkelen en ondernemen zitten in het DNA van de gemeente Hilversum. Je krijgt bij ons alle ruimte om daarin echt het verschil te maken. Je komt terecht in het team Gegevenshuis van de afdeling Interne Dienstverlening. Het team bestaat uit 5 clusters: GEO, BAG, WOZ, Belastingen-Heffen en Belastingen-Innen. Deze manier van werken stelt ons in staat om efficiënt en slim te werken. We werken niet alleen voor de gemeente Hilversum maar voeren al deze de taken ook uit voor onze buurgemeente Wijdemeren. Samenwerken is erg belangrijk. Binnen het team heerst een informele en prettige sfeer waarbij de lijntjes kort zijn. Het cluster GEO waar je komt te werken bestaat uit 8 fte. Naast GIS houdt het cluster GEO zich bezig met de BGT (inwinning en beheer), landmeetkundige werkzaamheden en verschillende andere activiteiten waarbij GEO-informatie een rol speelt.

Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een functie voor 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van maximaal € 4.048-, bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Bovendien biedt de gemeente Hilversum prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,05 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Ook biedt de gemeente Hilversum een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel organisatie- als persoonlijke en professionele ontwikkeling, bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op https://www.hilversum.nl/Home/werkenbij.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de sollicitatieprocedure bel met Alison Cowdrey (Teammanager Gegevenshuis) op 06-10078368.

Solliciteren
Dan zien wij jouw motivatie en CV graag online vóór 30 september 2020 tegemoet. De sollicitatiegesprekken worden digitaal gevoerd en vinden plaats op 7 en 8 oktober plaats.

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces


Allround BAG Beheerder

Categorie:
Vacature

Wil je meedenken in processen en ontwikkelingen rondom het BAG beleid?

Allround BAG Beheerder

32 - 36 uur | Amstelveen

 

Dan is dit jouw baan!

Jij zorgt voor een actuele Basisregistratie Adressen en Gebouwen, volgens de wettelijke eisen en normen, zoals het verwerken van de BAG gegevens in de gemeentelijke systemen, het opstellen van huisnummerbesluiten en ambtelijke verklaringen, het maken en doen van terugmeldingen. Dit doe je in samenhang met andere basisregistraties zoals de BRP, BGT en WOZ en het proces rond de mutaties voor de WKPB. Hiervoor werk je ook nauw samen met de afdeling vergunningen. Je pakt de verantwoordelijkheid voor de beheerprocessen BAG, realiseert verbetervoorstellen voor de optimalisatie van deze processen en fungeert als vraagbaak voor de BAG binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Je bent scherp en kritisch ingesteld om mee te kunnen werken aan het professionaliseren van gegevensmanagement, zoals het bewaken van juistheid, bruikbaarheid en toegankelijkheid van gegevens, zodat we deze optimaal kunnen gebruiken in de diverse dienstverleningsprocessen, hiervoor voer je kwaliteitscontroles en herstelacties uit (ook de Ensia).

Het gaat jou gemakkelijk af om de verbinding te zoeken met klanten (inwoners en bedrijven), afdelingen, collega’s en vakgenoten en neemt deel aan regionale werkgroepen. Je werkt mee aan de ontwikkeling van samenhangende objectenregistraties.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt HBO werk en denkniveau, dankzij een relevante afgeronde opleiding
 • Je bent BAG beheerder of zou je verder willen ontwikkelen richting BAG beheerder;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring met de BAG;
 • Jij kent de BAG (door opleiding en ervaring), het gegevenswoordenboek en de processen hebben geen geheimen voor jou. Jij weet deze kennis toe te passen in samenhang met de andere (basis)registraties;
 • Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rond de BAG kan onze organisatie adviseren over de toepassing van nieuwe initiatieven rond de BAG en de samenhangende objectregistratie;
 • Je bent systematisch en analytisch; Je ziet de samenhang en verbanden tussen gegevens;
 • Je bent zelfstandig en accuraat, pakt zaken proactief en oplossingsgericht op;
 • Je bent in staat om nauwkeurig te werken, je hebt oog voor detail;
 • Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende houding;
 • Je bent een doorzetter en kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken;
 • Je bent initiatiefrijk en wil jezelf graag verder ontwikkelen;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Wat bieden wij jou?

 • Een functie met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een goede, informele werksfeer en een gezond en vooral lekker bedrijfsrestaurant;
 • Een salaris van maximaal € 4008,- bruto per maand (CAO Gemeenten, schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een groot trainingsaanbod bij onze AA-academie, waardoor je volop in ontwikkeling blijft;
 • Collectiviteitskorting bij diverse (zorg)verzekeraars;
 • De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven.

Wie zijn wij?

De ambtelijke organisatie AA werkt voor de gemeentebesturen van Aalsmeer en Amstelveen. Twee gemeentebesturen, bediend door één ambtelijke organisatie.

De afdeling Basisinformatie van de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen is volop in beweging. Wij voorzien onze inwoners en interne klanten van actuele, betrouwbare en complete (geo) informatie. Om dit te kunnen doen voeren wij de BAG, BGT, en WKPB en nog een aantal andere kernregistraties voor onze gemeenten. Sinds kort is de afdeling uitgebreid van een team van BI–specialisten. Wij zijn met elkaar bezig om onze afdeling verder te ontwikkelen naar een dienstverlenende afdeling vanuit het gedachtengoed van een samenhangende objectregistratie. Om deze ambitie verder in te vullen zijn wij op zoek naar een enthousiaste en proactieve BAG-beheerder. Als BAG-beheerder ben je (mede)verantwoordelijk voor de processen en kwaliteit van gegevens in het kader van de Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (wet BAG). Je werkt intensief samen met twee andere collega’s van het BAG-team dat onderdeel is van de afdeling Basisinformatie.

Enthousiast geraakt?

Kom bij ons het verschil maken en reageer vóór maandag 5 oktober 2020 via de sollicitatiebutton. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Voor vragen kun je bellen met Aart Los, teamleider Basisinformatie of Rick de Bruijn, Corporate Recruiter. Zij zijn bereikbaar via 020-540 4911. Je kunt je vragen ook stellen via WhatsApp via 06 – 1014 7563 (alleen WhatsApp).

Wat verder goed is om te weten

 • Iedereen die bij de gemeente komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden.
 • Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom stellen wij acquisitie niet op prijs.

De AA-organisatie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega’s in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners van Amstelveen en Aalsmeer. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.

 

Trefwoorden: allround bag beheerder, BAG, hbo, vacature Amstelveen, gemeente, Basisregistratie Adressen en Gebouwen, automatisering, informatiemanagement


Rijksoverheid - Adviseur Geografische informatie rijksvastgoed

Categorie:
Vacature

Adviseur Geografische informatie rijksvastgoed
Rijksvastgoedbedrijf (RVB)

Functieomschrijving

Met 12 miljoen vierkante meter aan gebouwen en 89.000 hectare grond in beheer is het van groot belang dat de geografische informatie van het Rijksvastgoedbedrijf boven- én ondergronds op orde is. Als adviseur geografische informatie zorg jij hiervoor. Daarbij heb je een neus voor kansrijke ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van 3D en luchtfotografie. Met jouw vooruitziende blik en deskundig advies maak jij onze vastgoedbeheerinformatie toekomstproof.

Met jouw advies en werkzaamheden wordt de geografische informatie rond het rijksvastgoed op een adequate en juiste manier bijgehouden. Of het nu gaat om gevangenissen, paleizen, militaire vliegvelden, de talloze kantoorpanden of zelfs musea: jij zorgt ervoor dat alle gegevens van het vastgoed up-to-date zijn. Dat geldt voor de topografie, virtuele infra zoals grenzen en vliegfunnels als wel voor de informatie rond het ondergrondse netwerk van kabels en leidingen.

Start er een nieuwbouwproject en zijn er twijfels over de grenzen? Dan weten de collega’s van dat project je te vinden. En zijn er wijzigingen in geografische gegevens? Dan zorg jij dat deze worden doorgevoerd. Maar je maakt bijvoorbeeld ook oppervlakteberekeningen voor je collega’s van andere disciplines. Daarnaast draag je bij aan het opstellen en toetsen van werkinstructies en normeringen voor het beheer van geografische informatie en maak je rapportages.

Afhankelijk van hoe snel het inwerktraject verloopt, verandert jouw rol in die van een volwaardig adviseur. Je doet verbetervoorstellen om processen efficiënter te laten verlopen en bent een coach voor je collega’s. Ook ben je tegen die tijd vaker in Den Haag dan in Utrecht. Hier ben je dé adviseur op het gebied van geografische informatie en ben je medeverantwoordelijk voor de vastgoedinformatie in het gebied rondom Den Haag. Maar je opereert ook nog steeds landelijk: regelmatig is er een landelijk clusteroverleg waarbij alle medewerkers van het cluster geografische informatie samenkomen voor vakinhoudelijk overleg.

Als adviseur met een passie voor je vak kijk je altijd vooruit. Zo volg je de ontwikkelingen op het gebied van GIS op de voet. Je verdiept je in kansrijke technologieën – zoals 3D en luchtfotografie – en zit erbovenop om deze ontwikkelingen bij Vastgoedbeheer toe te passen. Jouw vakgebied is continu in ontwikkeling en biedt de komende jaren volop uitdagingen om je talent maximaal te ontplooien.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau op technisch vlak door opleiding of werkervaring.
 • Je hebt ervaring met geografische en vastgoedinformatie, bijvoorbeeld opgedaan bij een gemeente, Rijkswaterstaat of bij een ingenieursbureau.
 • Je hebt ruime kennis van geografische informatiesystemen (GIS), de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).
 • Je hebt kennis van ArcGIS, en bent thuis in het werken met databases.
 • Je houdt van aanpakken, kunt argumenten helder formuleren en laat je niet snel van je stuk brengen.
 • Je bent analytisch sterk: je kunt verbanden leggen en weet op basis van een schat aan data de juiste analyses te maken.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent proactief en houdt van samenwerken.

Voor het volledige FGR-profiel zie: http://www.functiegebouwrijksoverheid.nl/functiegebouw

(functiefamilie; uitvoering / functiegroep; Senior medewerker Vastgoed en Infrastructuur)

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10

Maandsalaris: Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 1 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 22 september
 • Je start met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van twaalf maanden. Bevalt het na die tijd nog steeds van beide kanten? Dan krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde.

Digitaal solliciteren

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Senior medewerker geografische informatie - Gemeente Borsele

Categorie:
Vacature

Als specialist Geografische informatie verzamel en beheer je geografische informatie ter ondersteuning van de organisatie. Daarnaast adviseer je als beleidsmaker de organisatie over de inzet van GEO en GIS.  Hoe klinkt dit voor jou? Jij maakt het mogelijk als Sr. Medewerker geografische informatie bij de gemeente Borsele.

Jij doet het
 Zo ziet een dag als senior medewerker geografische informatie er voor jou uit. Je komt te werken in ons team Ruimtelijke ontwikkeling waar jij een belangrijke bijdrage levert aan de intake en controle van ruwe meetdata, en het verwerken van deze data conform de geldende productspecificaties en informatiemodellen. De eindcontrole, oplevering en beheer van de data behoort tot je takenpakket net als het applicatiebeheer. Je voert ook landmeetkundige werkzaamheden uit en hebt veel contact met collega’s over alle technische inhoudelijke vragen.

 • Je beheert de volgende landelijke authentieke basis registraties voor Borsele:
  • Basis Registratie Grootschalige Topografie (BGT)
  • Basis Registratie Adressen en Gebouwen (BAG) inclusief straatnaamgeving en huisnummering
  • Wet Kenbaarheid Publiekrechtelijke Beperkingen (Wkpb)
 • Je beheert het geografische informatiesysteem en de Oracle database met geografische gegevens.
 • Je verricht zelfstandig hoogtemetingen, metingen van gewijzigde situaties in de gemeente en zet uit ten behoeve van o.a. weg- en groen-projecten, grond aan- en verkoop.
 • Je bereid kadastrale aanwijzingen van grond aan- en verkoop voor en voert deze samen met het Kadaster in het veld uit.
 • Je maakt web maps en apps op ArcGis online. 
 • Je zorgt voor visie- beleidsontwikkeling op het gebied van GEO en draagt nieuwe oplossingen aan met betrekking tot inzet en implementatie van GIS binnen de organisatie.
 • Je verzorgt kaartvervaardiging voor de organisatie (kaarten voor grondtransacties, themakaarten e.d.).
 • Je adviseert over de aanschaf en integratie van softwarepakketten voor grafische toepassingen en bent eerste aanspreekpunt voor toeleveranciers.

Met ons

Gemeente Borsele
Een gemeente vol dynamiek, waar persoonlijke én vakinhoudelijke groei voorop staat. Dat is de gemeente Borsele, jouw nieuwe werkgever. Vanuit het gemeentehuis in Heinkenszand werk je samen met jouw collega’s voor de ruim 22.000 inwoners van de gemeente.

Je bent zo op je werkplek waar het 17-koppige team Ruimtelijke Ontwikkeling  van het Domein Ruimte  al op je wacht. Persoonlijk contact, dynamiek, enthousiasme en betrokkenheid kenmerken jouw nieuwe team. Dat we onszelf dynamisch noemen, komt doordat we een gemeente van contrasten zijn. Saai is het namelijk écht niet bij de grootste fruitteeltgemeente van Nederland en de gemeente met de enige Nederlandse kerncentrale.

Voor jou
Als je bij de gemeente Borsele werkt, dan weet je zeker dat je een baan met impact hebt. Je verdient het om je te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied. Die kansen en mogelijkheden zijn er bij ons dan ook volop. Verder kan je voor deze vacature van senior medewerker grafische informatie rekenen op (op basis van 36 uur):

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.406 (schaal 10).
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
 • vakantiegeld;
 • een eindejaarsuitkering;
 • extra verlofuren;
 • een fietsregeling;
 • een vergoeding van reiskosten.
 • 20 vakantiedagen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • De mogelijkheid om thuis te werken.
 • Flexibele werktijden en -dagen (in overleg).
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten.

Met jouw kracht
Met jouw enthousiasme, accuratesse, innovatieve vermogen en deskundigheid, weet je de kwaliteit van ons Geografisch Informatie Systeem op kwalitatief hoogwaardig niveau te houden. Jij bent de frisse (Zeeuwse) wind die samen met ons onze ambities waar gaat maken. Ook heb je:

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Geodesie/ landmeetkunde
 • Ervaring met ESRI en verwante softwareproducten zoals Arcmap, ArcGis Pro, ArcGis server, Geoweb en FME.
 • Ervaring met SQL en Oracle.
 • Ervaring met landmeetkundige apparatuur waaronder GPS en Total Station.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • In bezit van Rijbewijs B en eigen auto.

Maak jij het mogelijk
Zet je talent in en ontwikkel jezelf bij Ruimte team 10 de gemeente Borsele. Solliciteer op deze vacature van senior medewerker grafische informatie. Dat doe je natuurlijk zo snel mogelijk!

Eerst meer informatie over de vacature?

Bel of mail met Martijn Priem, Domeinmanager via 06 - 11 61 75 87 of mdpriem@borsele.nl.

Voor vragen over de procedure bel of mail je met Erica Desitter, P&O adviseur via 06 - 36 07 44 14 of e.desitter@grdbevelanden.nl


GPA 2020: we zijn gestart!

Categorie:
Bestuur

GPA 2020: we zijn gestart!

Vanaf nu is het mogelijk kandidaten voor te dragen voor de Geo Prestige Award 2020! De Geo Prestige Award (GPA) wordt toegekend aan een persoon die zich positief onderscheiden heeft in het belang van ons vakgebied. Kandidaten hebben hart voor geo-informatie en zijn een ambassadeur voor het vakgebied. Kandidaten kunnen door collega’s worden voorgedragen. Een voordracht wordt goed gemotiveerd en de kandidaat dient op de hoogte te worden gesteld. Uitgezonderd zijn persoonlijke voordrachten van de juryleden. De voordracht wordt ingediend bij het verenigingsbureau van GIN door een e-mail te sturen naar info@geo-info.nl.

Vanwege covid-19 wordt de winnaar dit jaar niet bekendgemaakt tijdens het GIN Gala. Voor de uitreiking komt het bestuur van GIN nog met een passende oplossing.

Ken jij iemand die voor de Geo Prestige Award in aanmerking moet komen? Mail naar info@geo-info.nl om direct iemand voor te dragen. Dat kan tot uiterlijk 31 oktober 2020.

Lees hier meer informatie over het jaarlijkse GIN Gala en de prijsuitreikingen. 

 


Abonneren op RSS - Nieuws