Databeheerder Openbare Ruimte- Utrechtse Heuvelrug

Categorie:
Vacature

De organisatie

Je gaat werken voor een mooie gemeente met ongeveer 49.000 inwoners, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De Utrechtse Heuvelrug is rijk aan natuur en cultuurhistorie. Je vindt er landgoederen, buitenplaatsen en natuurlijk het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een grote openbare ruimte met een groen karakter, waar we zorgvuldig mee omgaan, zowel voor wat betreft inrichting als beheer.

Onze gemeente is ideaal om in te wonen, werken en recreëren. De organisatie bestaat uit 6 afdelingen, ook wel thema’s genoemd: Samenleving, Omgeving, Buitenruimte, Koers, Fundament en Publiek. Binnen thema Buitenruimte zijn ongeveer 70 mensen werkzaam, die in drie teams zijn onderverdeeld, namelijk team Beheer, Onderhoud en Inrichting. Team Beheer bestaat uit 4 vakgroepen: groen, civiel, riolering en afval & reiniging.

Binnen thema Buitenruimte maken wij onder andere gebruik van de beheersystemen Greenpoint en Kikker. Deze systemen sluiten aan op gemeentelijke basisregistraties, waaronder de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie).

Voor het thema Buitenruimte, team Beheer, zijn wij op zoek naar een:

 

Databeheerder Openbare Ruimte

 

Jouw functie als Databeheerder Openbare Ruimte
Als databeheerder ben je verantwoordelijk voor actuele beheergegevens. Je verwerkt mutaties en bewaakt de kwaliteit en continuïteit hiervan. Daarnaast zorg je voor tijdige en correcte uitvoering van updates. Verder bewaak je ook de procesmatige koppelingen met onder andere de BGT en de gemeentelijke kaartviewer en draag je de visie van “enkelvoudige opslag, meervoudig gebruik” uit.

Je speelt in op de wensen van gebruikers en bent vraagbaak voor je collega’s. Zowel op verzoek als op eigen initiatief maak je (integraal complexe) analyses en themakaarten. Je draagt oplossingen aan en je komt met verbetervoorstellen om optimaal aan te sluiten op de beheerprocessen. Daarbij werk je nauw samen met je collega’s, gebruikers en softwareleveranciers. Tevens ben je medeverantwoordelijk voor het functioneel beheer van de diverse gegevensbeheer applicaties.

Dit is je toegevoegde waarde
Je werkt nauwkeurig en bent in staat om snel gegevens te analyseren. Daarnaast ben je flexibel en makkelijk in de omgang. Je weet verschillende belangen met elkaar te verbinden. Tegelijkertijd verlies je het resultaat niet uit het oog en kun je hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden. Je bent communicatief sterk, je kunt snel schakelen en je bent een verbinder. Jouw collega’s werken graag met je samen omdat jij hun werkgebied snapt en ze bij jou altijd kunnen rekenen op betrouwbare gegevens en analyses.

Dit breng je mee

  • Je hebt een HBO-werk- en denkniveau
  • Je hebt relevante en werkervaring op het gebied databeheer.
  • Je hebt affiniteit met de producten in de openbare ruimte
  • Je hebt kennis van standaarden zoals IMGeo
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt aantoonbare kennis van CAD/GIS systemen.
  • Je bent analytisch, oplossings- en resultaatgericht.
  • Kennis en ervaring met Greenpoint en/of Kikker is een pré.

Daarnaast herken je jezelf in onze kernwaarden: omgevingsgevoelig, verantwoordelijk, dienstverlenend, samenwerken en zelfreflectie.

Wat biedt Gemeente Utrechtse Heuvelrug jou?
Een uitdagende baan vol afwisseling in een leuk team met enthousiaste collega’s. Het salaris bedraagt minimaal € 2.729,- tot maximaal € 4.008- bruto per maand (functieschaal 9 Cao Gemeenten) bij een 36-urige werkweek. De salarisinpassing wordt gehanteerd op basis van beroepskennis en werkervaring.

Bovenop het salaris ontvang je 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB kun je laten uitbetalen of inzetten voor andere doeleinden. We maken verder graag afspraken over je loopbaan en ontwikkeling die passen bij jouw levensfase en een goede werk-privébalans.

Enthousiast?
Jouw motivatie en CV zien we graag vóór 10 juli 2020 tegemoet onder vermelding van vacaturenummer 19-BU-20 via de sollicitatiebutton.

De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 23 juli 2020. Vanzelfsprekend houden we daarbij rekening met Corona-maatregelen.

Vragen over deze vacature? Stel deze aan Gerrit Wanner, teamleider Beheer of Eric Pol, beheerregisseur groen, beiden bereikbaar op 0343-565600.

Social media
Wij maken gebruik van social media en bekijken o.a. jouw eventuele LinkedIn-profiel. Check gerust die van ons.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Databeheer, Databeheerder, Openbare Ruimte, Overheid, Gemeente