Gemeente Amsterdam zoekt een Geotechnisch Specialist

Categorie:
Overig kartografie

Amsterdam blijft zich ontwikkelen. Aanleg- en onderhoudsprojecten, zoals de herinrichting van het entreegebied en de ombouw van metrolijn 51, stellen ons voor specialistische vraagstukken rondom onder meer milieu, bodem en duurzaamheid. Zeker ook omdat Amsterdam een groot aantal oude kademuren en bruggen heeft waarvan de staat onvoldoende bekend is. Het Ingenieursbureau is verantwoordelijk voor een goed verloop van de talrijke projecten in onze stad. Hierbij is jouw kennis als geotechnisch specialist onmisbaar.

Gemeente Amsterdam heeft een vacature voor een

Geotechnisch Specialist

36 uur per week

Dit ga je doen als Geotechnisch Specialist

Je adviseert proactief en integraal binnen uiteenlopende projecten. Hierbij heb je een grote mate van vrijheid bij het kiezen van projecten en je rol daarbinnen. Bij complexe projecten werk je binnen een multidisciplinair projectteam. Je treedt dan op als opdrachtgever en brengt met name je ontwerpkennis in. Bij kleinere projecten ben je vanaf de initiatiefase tot en met de uitvoering betrokken en ben je een bron van kennis over het bouwen in, met en op de grond.

Als specialist heb je van al je projecten de geotechnische risico’s goed in beeld. Je overtuigt anderen, zoals je directe collega’s en de technisch manager, van het belang van de juiste geotechnische aanpak. Is er geotechnisch veld- en laboratoriumonderzoek nodig? Dan zet jij deze aanvraag uit. Je geeft onder meer advies over het bouwrijp maken, grondkerende constructies, funderingen en monitoring. Ook lever je input voor de vraagspecificaties voor geïntegreerde contracten, voor het geo-onderdeel in RAW-bestekken en voor EMVI-criteria.

Bij grotere projecten laat je al in de planfase zien waar kansen liggen en maatschappelijke meerwaarde gerealiseerd kan worden. Denk aan het optimaal benutten van de beschikbare ruimte door het ondergronds ontwikkelen van een parkeergarage en goten voor kabels en leidingen. Steeds weer heb je oog voor duurzame en innovatieve mogelijkheden. Zo probeer je waar mogelijk de natuur zo min mogelijk te belasten. Dit doe je door bijvoorbeeld het grondverzet te beperken, of door hinder voor wegverkeer te voorkomen door de werkzaamheden vanaf het water te laten plaatsvinden.

Dit is jouw kracht

Complexe vraagstukken breng jij probleemloos terug tot de kern. Je creëert nieuwe verbanden en komt met creatieve oplossingen. Zijn er ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op ons werk? Jij hebt ze scherp in beeld en zet ze om in kansen. Klantbehoeften zijn voor jou leidend. Je voelt deze goed aan en anticipeert erop.

Verder heb je:

  • Een hbo- of wo-diploma civiele techniek, met een specialisatie in de geotechniek. Heb je een hbo-diploma? Dan heb je bij voorkeur ook de cursus grondmechanica en funderingstechniek 1 afgerond.
  • Minimaal vijf jaar werkervaring met advisering over geotechniek in het voortraject en in de uitvoering van complexe ruimtelijke projecten.
  • Kennis van de diverse facetten van het geotechnisch vakgebied.
  • Kennis van en actuele ervaring met de bekende rekenpakketten zoals Deltares D-Serie en EEM software PLAXIS 2D/3D.

Wat biedt Gemeente Amsterdam jou?

  • Minimaal € 2.795,- en maximaal € 4.225,- bruto per maand (salarisschaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
  • Complexe, afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
  • De mogelijkheid om thuis te werken en flexibele werktijden te hanteren, voor een goede balans tussen werk en privé.
  • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer opname in het ABP-pensioenfonds, reiskostenvergoeding en een maandelijkse bijdrage aan je ziektekostenverzekering.
  • Een individueel keuzebudget om extra verlofuren mee te kopen, opleidingskosten van te betalen of te laten uitbetalen in de vorm van extra inkomen.
  • Uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zoals officetrainingen, mindfulness en vakspecialistische opleidingen.

Hier ga je werken

Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.000 collega’s dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. Je kunt je voorstellen dat het hierbij belangrijk is dat we assets zoals verhardingen, bruggen, kademuren en openbare verlichting goed onderhouden. Energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteitstransitie, een veilige infrastructuur, een leefbare openbare ruimte; het zijn grote opgaves.

Ons Ingenieursbureau werkt hieraan met bijna duizend collega’s. Dit zijn dé partners binnen de stad op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Diverse constructeurs, hydrologen, werkvoorbereiders, projectleiders, directievoerders, planners, risico-analisten en innovatie-aanjagers bieden expertise op water- en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur, verkeersadvies, project- en contractmanagement. Zij werken onder meer aan het creëren van land voor IJburg, de instandhouding van tientallen bruggen en kilometers walmuur, de renovatie van tunnels en de inrichting van honderden straten en vele gebiedsontwikkelingen.

Vragen over deze vacature

Wil je meer informatie over de functie of procedure? Neem dan contact op met Martin op de Kelder, adviseur geotechniek. Hij is bereikbaar via 06 – 10 85 39 40 en  m.op.de.kelder@amsterdam.nl.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op Christine Hilgers, projectleider werving en selectie. Zij is bereikbaar via 06 – 11 17 90 90 en c.hilgers@amsterdam.nl.

Solliciteren op de functie van Geotechnisch Specialist

Zet jij je ideeën en kennis graag in voor een ambitieuze werkgever die het beste wil voor de stad Amsterdam en haar bewoners, ondernemers en bezoekers? Upload dan uiterlijk 3 september 2019 je motivatie en cv via deze link.

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Civiele Techniek, Geotechniek, Grondmechanica, Technisch Specialist, Overheid, Gemeente, vacature Amsterdam