Gemeente Haarlemmermeer zoekt een GIS specialist

Categorie:
Vacature

Gemeente Haarlemmermeer heeft voor haar locatie in Hoofddorp een vacature voor een

GIS Specialist

36 uur

 

Het belang van data wordt steeds groter. Alles wat je om je heen ziet bevat informatie die je slim kunt gebruiken. De Gemeente Haarlemmermeer maakt gebruik van GeoWeb / ArcGIS om data te visualiseren. Hiermee voegen wij data toe aan geografische kaarten en publiceren wij (nieuwe) themakaarten/ kaartlagen. Voor onze locatie in Hoofddorp zoeken wij een breed inzetbare datagedreven GIS specialist die de software en gerealiseerde themakaarten gaan beheren en nieuwe themakaarten kunnen ontwikkelen.

Jouw rol als GIS Specialist
Als GIS Specialist weet jij als geen ander het belang van analyseren en rapporteren. Je maakt slim gebruik van data en deelt deze met de gehele organisatie. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het ontwikkelen, implementeren, documenteren van geo-informatieproducten op basis van GeoWeb / ArcGIS:

 • Je bent hoofdverantwoordelijk voor het functioneel applicatiebeheer van GeoWeb en ArcGIS platform.
 • Je haalt data op uit de organisatie, analyseert (format en kwaliteit) en verrijkt deze met metadata en adviseert over het verbeteren van de datakwaliteit;
 • Door middel van FME en ETL-tools implementeer, documenteer en onderhoud je data-processen;
 • Vervaardigen van kaartmateriaal;
 • Workflow en rapportages;
 • Je beheert het dataplatform en gerealiseerde kaartmateriaal;
 • Je bent hét aanspreekpunt voor toeleveranciers en de gebruikers van GeoWeb / ArcGIS.

Waar ga je werken?
Info+ is een dynamisch cluster van de Gemeente Haarlemmermeer en streeft naar een beheersbaar digitaal fundament. Zij draagt zorg voor de continuïteit en stabiliteit, beschikbaarheid en doorontwikkeling van het organisatie-landschap. Info+ zit momenteel in een transformatie van een beheer organisatie naar een regieorganisatie die gebaseerd is op de principes van zelfsturing. Het cluster is gespreks- en sparringpartner voor de interne klant m.b.t. ICT-ondersteuning en toekomstige ontwikkelingen. Info+ is kader stellend en toezichthoudend met een service verlenend karakter, in een gemeente die volop ambities heeft (www.haarlemmermeer.nl).

Wat neem je mee?
Als GIS Specialist ben je een sterke proactieve doener binnen jouw specialisme. Dit betekent dat je betrokken en enthousiast bent en goed kan adviseren en communiceren. Je kunt zelfstandig binnen een team werken en krijgt energie van het boeken van resultaten. Je verbetert op basis van signalen vanuit de organisatie en op eigen initiatief de (geo)-informatievoorziening. Tot slot is het een grote pré als je ervaring hebt binnen het ruimtelijk domein vanuit een gemeentelijk perspectief.

Naast de bovenstaande competenties zien wij graag het volgende terug op jouw CV:

 • HBO of WO werk- en denkniveau op het gebied van Geo-informatie;
 • Kennis van het raamwerk BISL;
 • Ervaring met ArcGIS, ArcMap en FME.

Wat biedt Gemeente Haarlemmermeer jou?

 • een mooi salaris tussen € 2.885,- en € 5.017,- (schaal 10/11);
 • een tijdelijke aanstelling (aanstelling voor een jaar) voor 36 uur per week; mogelijk een verlenging.
 • Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris die je zelf beheert om bijvoorbeeld te laten uitbetalen of extra vakantiedagen mee te kopen;
 • je krijgt devices waardoor flexwerken mogelijk is;
 • een werkomgeving waarin talenten maximaal worden ontplooid en waar je jouw ambities kunt waarmaken;
 • tal van mogelijkheden om collega’s te leren kennen en jezelf te ontwikkelen; zoals een personeelsvereniging, jonge ambtenaren netwerk, sportactiviteiten en inhoudelijke verdieping d.m.v. workshops en masterclasses.

Meer informatie
Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je gerust contact opnemen met Erik Vos (Projectmanager) via (023) 567 43 61 of via Erik.Vos@haarlemmermeer.nl.

Solliciteren op de functie van GIS Specialist
Heb jij ervaring met de software GeoWeb en/of ArcGIS en kan jij doelstellingen vertalen in informatievoorzieningen? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief via onze sollicitatiepagina waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie.

Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die wij via www.werkenbijhaarlemmermeer.nl ontvangen. Je krijgt binnen 3 werkdagen reactie van ons! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Geo Specialist, Data Specialist, Applicatiebeheer, Functioneel Beheer, Geo Informatie, Overheid, Gemeente, vacature Hoofddorp