GIS analist voor het subsidiestelsel Natuur & Landschap

Categorie:
Vacature

32-36 uur | Zwolle

Ben jij een GIS-expert met een groen hart die data weet om te zetten in informatie en bereid is nieuwe wegen in te slaan? Dan is de functie van GIS analist SNL jouw nieuwe uitdaging!

Wat ga je doen?
Het subsidiestelsel Natuur & Landschap (SNL) zorgt voor het ontwikkelen en behouden van de veelzijdige natuur in Overijssel. Team Data, Informatie, GIS & Innovatie (DIGI) speelt een belangrijke rol bij de uitvoering van het SNL.

Jij wordt de spil als het gaat om het uitvoeren en coördineren van deze werkzaamheden waarbij (geo-)data een belangrijke rol spelen. Binnen DIGI voer je het complete spectrum SNL werkzaamheden uit. Je maakt en onderhoudt de (geo)data voor het Natuurbeheerplan en met die data werk je mee aan het beoordelen van subsidieaanvragen en het beheren van subsidiegegevens.

Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarlijkse voortgangsrapportage natuur en voor het analyseren van natuurdata en het aantrekkelijk presenteren van de resultaten daarvan. Je zorgt er voor dat de benodigde GIS-werkzaamheden voor het SNL goed worden gepland en verdeeld en zo veel mogelijk worden geautomatiseerd.

Daarnaast ben je de aanspreekpersoon voor de afstemming met de eenheid Natuur en Milieu over hun informatiebehoefte en stem je af met natuur beherende organisaties en in interprovinciaal verband.

Je komt bij team DIGI waar je samen met 19 collega’s werkt aan kennis voor beleid door data te verwerken tot informatie en dat gebruiksvriendelijk te visualiseren. We zoeken een collega voor 32-36 uur per week.

Wat breng jij mee?
Bewaar jij bij drukte en complexiteit het overzicht en ben je in staat kritisch mee te denken met collega’s en externen? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken iemand met enkele jaren ervaring en kennis van analysetechnieken en geografische informatiesystemen, bij voorkeur met ESRI-software.

Ruime kennis van Excel is een absolute vereiste. Verder beschik je over een opleiding op minimaal HBO-niveau in het groene domein. Kennis van Access, FME, Python en Tableau of Power BI is een pré. Je hebt uitstekende analytische capaciteiten om de processen van (geo)data-preparatie, -analyses en -visualisatie uit te voeren en slim te automatiseren waar dat mogelijk is.

Naast dat je organisatorisch sterk bent en je werk gestructureerd aanpakt, heb je een kritische blik en kun je goed schakelen en communiceren met diverse partijen. Je bent resultaatgericht en sterk in het proactief aandragen van oplossingen. Het is van belang dat je daarbij voldoende communicatief vaardig bent en overtuigingskracht hebt om collega’s en externen mee te nemen in jouw gedachtegoed en te laten zien welke toegevoegde waarde gehaald kan worden uit het koppelen, analyseren en juist interpreteren van data.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 2.735,21 en maximaal 3.907,44 (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. Het betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever in haar branche. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Publieke Dienstverlening, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid houdt zich bezig met de uitvoering van het provinciaal grondbeleid, verstrekt subsidies en vergunningen en is verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Daarnaast ondersteunt zij het provinciaal beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking. De eenheid is een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening.

De eenheid bestaat uit zeven teams: DIGI, Leiding, Vergunningverlening, Handhaving, Grondzaken, Subsidieverlening en Onderzoek & Advies. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Alle gesprekken zijn in Zwolle of online. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Indien een fysiek gesprek door omstandigheden niet mogelijk is dan wel absoluut niet wenselijk is, dan kan de Provincie besluiten om het gesprek uit te stellen tot een nader te bepalen datum, dan wel via Skype, ZOOM of vergelijkbaar te laten verlopen. De Provincie zal daarbij tevens aangeven of en (voor zover mogelijk) welke gevolgen dit voor het verdere verloop van de procedure (zoals de planning) heeft.

Je kunt solliciteren tot en met 7 oktober 2020 (Klik hier om te solliciteren).

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

 

Trefwoorden: GIS, analist, Zwolle, Overijssel, Provincie, hbo, Access, FME, Python , Tableau, Power BI, (geo)data-preparatie, -analyses en -visualisatie, analysetechnieken, geografische informatiesystemen, ESRI-software, fulltime, ervaren