GIS specialist / functioneel beheerder GIS

Categorie:
Vacature

Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega's, een klimaatneutraal Huizen in 2050, het vergroten van het toerisme in Huizen als verlengstuk van de metropoolregio en dienstverlening op maat voor alle inwoners.

Ook werken we intensief samen met gemeenten in de regio Gooi en Vecht. Zo doet Huizen de uitvoering van de werkzaamheden in het sociaal domein voor de gemeenten Laren, Blaricum en Eemnes.

Al die ontwikkelingen vragen om lef, passie, aandacht en vakmanschap. Dat geven we dan ook de ruimte. Persoonlijke ontwikkeling, van jou en je collega's, staat bij ons hoog op de agenda.

Het team Geo-informatie
Het team houdt zich bezig met onder meer het beheren van basisregistraties als BAG, BGT en BRO, en met landmeetkundige en registratieve werkzaamheden, zoals matenplannen, uitzettingen en revisiemetingen. Daarnaast zorgt het team voor de distributie en ontsluiting van de basis- en kernregistraties. Ook het uitvoeren van GIS analyses en het maken en het beheren van kaartmateriaal behoort tot de taken van het team. De organisatorische positionering van het team Geo informatie binnen de organisatie wordt momenteel nader onderzocht. Nu maakt het team nog deel uit van afdeling Openbare werken.

Bij de afdeling Openbare werken, team Geo-informatie, is per direct de volgende functie vacant:

GIS specialist / functioneel beheerder GIS

voor 36 uur per week  

Wat ga je doen?
In de rol van GIS specialist lever je een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning van onze organisatie in de groei naar data-gedreven werken. De kerntaken en verantwoordelijkheden van de GIS specialist bestaan uit twee hoofdonderdelen. Deze betreffen het ontwikkelen van vernieuwende themakaarten en GIS-analyses, en daarnaast het functioneel beheer van Geografische Informatiesystemen.

Je ontwikkelt samen met je collega’s een structuur waarbinnen geografische informatie beschikbaar wordt gesteld aan interne en externe afnemers. Je verzamelt, bewerkt en analyseert geo-data voor zowel beleid als bedrijfsvoering en je signaleert ontwikkelingen en trends. Je adviseert organisatie-breed over het gebruik van, en ontwikkelt GIS-toepassingen.

Samen met je collega Geo beheerders ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van ons (wijziging)beheer op GIS/GEO gebied. Je verzorgt en geeft advies over de installatie, inrichting van de GEO database, koppelingen met aangrenzende databases en applicaties en de configuratie van de datasets voor een optimale performance.

Naast deze hoofdtaken ondersteun je het team bij de verwerking van Geo informatie. Je signaleert en initieert beheer- en innovatiemogelijkheden. Je verzorgt verder de projectleiding bij de implementatie van GIS toepassingen. En tenslotte werk je beschrijvingen, processen, procedures en handleidingen uit van onze GIS producten.

Wat breng je mee?
Je hebt aantoonbaar minimaal een HBO werk- en denkniveau en hebt een relevante opleiding zoals Geodesie, Geo-ict of Sociale geografie. Daarnaast kun je werken met ruimtelijke Geo tools. Je hebt aantoonbaar ervaring met het opzetten van GIS omgevingen, databases (SQL, Oracle), FME en bijbehorende querytechnieken. Je hebt ervaring met kartografische presentaties. Verder breng je kennis mee van landelijke ontwikkelingen op het gebied van Geo informatie en het stelsel van Basisregistraties.

We verwachten dat je actief kunt meewerken aan de ontwikkeling van gegevensmanagement in de organisatie waarbij Geo informatie een belangrijke rol vervult. Tenslotte ben je communicatief vaardig, klantgericht, flexibel en beschik je over initiatief en een resultaatgerichte werkhouding.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Wat bieden we jou?
Een leuke, afwisselende en veelzijdige functie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4048 bruto per maand (schaal 9) op basis van 36 uur per week. oor goede en zeer ervaren kandidaten bestaat de mogelijkheid om (op termijn) in schaal 10 (maximaal € 4494 bruto per maand bij 36 uur per week) te komen.

Je ontvang verder een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Je hebt zelf de vrijheid hoe je dit laat uitbetalen. Je kunt dit bedrag ook inzetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van extra verlofdagen en fiscale voordelen zoals uitruil forensenvergoeding en sportabonnement.

We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, met de intentie om dit te verlengen voor onbepaalde tijd.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Hakim Akrimi, coördinator Geo informatie. Zijn telefoonnummer is (035) 5281479.  

Wil je reageren?
Heb je belangstelling en wil je reageren? Dat kan tot en met 14 oktober 2020, uitsluitend via de sollicitatiebutton.

De gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 21 oktober en woensdagmiddag 28 oktober.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.