Ministerie van Defensie zoekt een Teamleider Geografische Informatievoorziening

Categorie:
Vacature

Teamleider Geografische Informatievoorziening

Ministerie van Defensie, Defensie Materieel Organisatie

 

Functieomschrijving

Bij de Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO) zorgen we ervoor dat vliegvelden worden voorzien van brandstof. Dat doen we 24 uur per dag en 7 dagen per week. En niet alleen voor militaire vliegvelden. Zo is Schiphol onze grootste afnemer van kerosine. Met jouw GIS-kennis speel jij daarin een belangrijke rol als teamleider Geografische Informatievoorziening.

Via een stelsel van pijpleidingen en installaties door heel Nederland wordt brandstof vervoerd naar militaire en civiele vliegvelden. Jij bent verantwoordelijk voor de informatievoorziening over dit leidingnetwerk aan iedereen die daar belang bij heeft. Dat betekent dat het beheer van informatie over objecten, de ligging ervan en de voorwaarden waarop, bij jou in goede handen zijn. Daarbij komt jouw ervaring met geografische informatiesystemen (GIS) goed van pas.

In jouw rol als teamleider stuur jij het team van drie medewerkers aan. Voor dit kleine team vervul jij een mentorrol, vooral als het gaat om de stap die ze hebben gezet naar een meer digitale en zelfstandige manier van werken. Jij hebt het in je om jouw teamleden daarin te begeleiden. Zo zorg je samen met jouw team voor een goede informatievoorziening over het leidingnetwerk en de omgevingsfactoren.

Als GIS-expert krijg je alle ruimte om je eigen creativiteit in te zetten voor onze organisatie. Bijvoorbeeld om jouw ideeën over en visie op (geografische) informatievoorziening handen en voeten te geven. Denk daarbij aan het ontwikkelen van nieuwe systemen, het uitvoeren van uitdagende projecten en het toepassen van innovaties. Verder ben jij verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de geografische informatiesystemen.

Die afwisseling vind je prettig. Eén van jouw belangrijkste taken is ervoor te zorgen dat de operationele medewerkers over de juiste informatie beschikken. Waar liggen de leidingen? En onder welke randvoorwaarden? Informatie die belangrijk is, bijvoorbeeld voor het veilig en efficiënt uitvoeren van onderhoud en metingen aan de pijpleidingen. Dit betekent dat jij ook de meldingen behandelt in het kader van de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten (WION). Jij zorgt ervoor dat het gehele proces soepel verloopt, en hebt dan ook continu aandacht voor de kwaliteit en de bedrijfszekerheid van het leidingnetwerk.

Bovendien zorg je ervoor dat we aan alle juridische zaken en omgevingsaspecten voldoen. En jij onderhoudt met je team het contact met de eigenaren en gebruikers van de grond waar de leidingen en installaties liggen. Je draagt bij aan het risicomanagementsysteem van het DPO-leidingnetwerk en behartigt de belangen van DPO op het gebied van landinrichting en ruimtelijke ordening. Ook zorg je met je team voor het beheer van de vergunningen en de zakelijke rechten die nodig zijn om het leidingnetwerk operationeel te houden.

 

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, waarin geografische informatiesystemen, vastgoedregistraties en ruimtelijke ordening een belangrijk onderdeel vormen.
  • Je hebt de ambitie om leiding te geven aan een klein team en kunt prioriteiten stellen.
  • Je hebt een vooruitziende blik en een duidelijke visie als het gaat om geografische informatievoorziening.
  • Je hebt ervaring met het beheer van objecten, zoals leidingen, en de daarmee samenhangende wettelijke ontwikkelingen.
  • Je hebt kennis van en ervaring met procedures rondom kadastrale registraties en bent in staat juridische teksten te beoordelen.
  • Je weet goed te communiceren met het team waar je leiding aan geeft, met je collega’s van de andere afdelingen, en met derden.
  • Je bent een open persoon die zich gemakkelijk in de organisatie en haar omgeving beweegt.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10

Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.

Maandsalaris: Min €2.600 – Max. €4.123 (bruto)

Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)

Minimaal aantal uren per week: 38

Maximaal aantal uren per week: 38

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 6,4%, de zogeheten dertiende maand. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

 

Bijzonderheden

  • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
  • De vacature wordt zowel in- als extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat de voorkeur.

 

Digitaal solliciteren

Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.