Provincie Noord-Brabant zoekt een Functioneel Beheerder

Categorie:
Vacature

Het leven is goed in het Brabantse land. Bij de provincie Noord-Brabant zetten we ons dagelijks in om te zorgen dat dit ook geldt voor de toekomst. Samen werken we aan een mooier, toekomstbestendig en een duurzaam Brabant. Ga jij voor resultaat, ben je ondernemend, heb je affiniteit met maatschappelijk vraagstukken en bovenal: werk je graag vol trots mee aan een nog beter Brabant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Uitdaging:

Ga jij binnen het werkveld Mobiliteit een cruciale rol spelen in het functioneel beheer? Ben jij een doortastende en verbindende communicatief vaardige functioneel beheerder met ervaring, kennis en kunde op het gebied van functioneel beheer en op het gebied van databeheer assetmanagement & geodesie?

 

Dan zoeken we jou!

Mobiliteitsinformatie Sturing en Beleid (MSB) zorgt, binnen het werkveld mobiliteit, voor de uitvoering en regie over de data- & informatievoorziening, indicatoren etc. Hiermee is het programma ondersteunend aan alle inhoudelijke opgaven, maar ook verbindend met andere portfolio’s. Binnen MSB is een groot deel van de werkzaamheden nodig voor het uitvoeren van onze wettelijke taken (basis op orde) en creëren we inzicht in het functioneren van het mobiliteitssysteem en zijn omgeving.

 

Data wordt gezien als een cruciaal onderwerp in de toekomst van het werkveld mobiliteit. Daar zijn veel nieuwe ontwikkelingen gaande. Denk aan Mobility as a Service en Smart mobility. Data en ontsluiting van data instrumenten worden als een randvoorwaarde voor de succesvolle uitrol van deze onderwerpen neergezet.

 

Een belangrijk onderdeel van de gehele dataketen voor mobiliteit is de asset data. En daarbij hoort ook de essentiële basis vanuit geodesie; zonder onze fysieke omgeving goed in kaart te hebben, valt de basis voor al onze toepassingen weg.

 

Asset data is tegenwoordig niet alleen voor asset management essentieel en daarmee beheer van de infrastructuur, maar ook voor bijvoorbeeld verkeerskundige inzichten/analyses. De koppeling tussen de werelden van assets en gebruik door voertuigen wordt elke dag crucialer en moet in Brabant verder vorm gegeven worden.

 

Binnen MSB is Databeheer Asset Management en Geodesie (afgekort: DAM) verantwoordelijk voor het beheer van assetdata. Zij brengen de wegen in kaart en zorgen voor de invoering van assetgegevens in de bijbehorende systemen. Zo ook wordt er voor de wettelijke registraties WIBON en BGT gezorgd.

 

Wat ga je doen

 • Je bent verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de softwareomgeving gericht op gebruik binnen assetmanagement, waaronder ook de softwarelijnen binnen Databeheer Asset Management (DAM) en Geodesie;
 • Je bent het 1e aanspreekpunt met interne en externe ICT-afdelingen en externe leveranciers als het gaat om hard- en software issues en updates;
 • Je beheert en onderhoudt assetmanagement en geodetische software;
 • Je beheert zover nodig de geodetische hardware;
 • Je bent verantwoordelijk voor de analyse en implementatie van nieuwe ontwikkelingen;
 • Je neemt deel aan vakinhoudelijke projecten;
 • Je stemt wijzigingen af gebruikers en teamleden.

 

Wat verwachten we van jou?

 • Een HBO werk- en denkniveau en grote affiniteit met ICT projecten.
 • Heb je ervaring in het verrichten van kwaliteitscontroles en om eisen van nauwkeurigheid te beoordelen en in staat om ondersteuning te bieden bij vraagstukken op het gebied van themabeheer binnen het assetmanagement en bij de uitvoering van (complexe) geodetische projecten?
 • Ben je in staat om koppelingen tussen de software omgevingen te analyseren en te actualiseren. Hierbij is de kennis van berichtenverkeer tussen softwarepakketten of externe omgevingen, bijvoorbeeld tussen BGT en BOR en tussen BGT intern en BGT extern (Landelijke Voorziening BGT) en van BOR, BGT en van de beheerssoftware dgDialog BGT, Obsurv, AutoCad, Meridian van belang;
 • Ben je in staat om koppelingen van data in een vieweromgeving te analyseren en te actualiseren?
 • Ben je in staat om de specifieke landmeetkundige – en fotogrammetrische software met ondersteuning van de geodetische specialisten te actualiseren?
 • Ben je bovendien in hoofdlijnen bekend met de processen van assetmanagement en met geodetische processen? Evenals beheersoftware op het gebied van assetmanagement en geodetische software.
 • Ben jij een doortastende, verbindende en communicatief vaardige functioneel beheerder met ervaring, kennis en kunde op het gebied van functioneel beheer en op het gebied van databeheer assetmanagement & geodesie?
 • Ben je een vernieuwende denker, die resultaatgericht te werk gaat? Ben je een teamspeler, die goede samenwerking organiseert tussen de gebruikersorganisatie, de eigen ICT-collega’s en externe leveranciers?

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Schaal 10 (minimum € 2.998,98 en maximum € 4.284,28)
 • Aantal uur: 36 uur

 

Het betreft een structurele functie voor onbepaalde tijd. Je start met een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, die in het geval van goed functioneren in principe wordt omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

 

Behoort detachering tot een van de mogelijkheden? Nee

 

De provincie Noord-Brabant kent prima opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden plus een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie over het werken bij de provincie Noord-Brabant, zie ook het kopje 'over ons’.

 

Geïnteresseerd en solliciteren? 

Voor vragen over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Martijn Heynickx, programmaleider MSB (MHeynickx@brabant.nl of tel 06 5568 6952).

Bij eventuele vragen over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Debbie Mollee H-manager Specialisten en Ontwikkelbedrijf (dmollee@brabant.nl of tel 06 5279 4118)

 

Lijkt deze functie jou wat en herken je jezelf in de persoon die wij zoeken? Solliciteer dan via onderstaand sollicitatieformulier, door je CV en motivatiebrief toe te voegen.

 

Het verloop van de procedure vindt plaats op basis van de huidige coronasituatie en de richtlijnen van het RIVM die op dat moment gelden. Een eerste gesprek en een mogelijk tweede gesprek vindt plaats via Teams; we willen je graag vragen hier rekening mee te houden.