Senior inspecteur team Ondergrond Staatstoezicht op de Mijnen (SodM)

Categorie:
Vacature
Functieomschrijving
Wil jij het verschil maken door je geowetenschappelijke kennis in te zetten voor een veilige delfstof- en geothermiewinning in Nederland? Lijkt het jou leuk om ons snel groeiende, hechte, interdisciplinaire team van adviseurs en inspecteurs te komen versterken? Dan is deze vacature voor Senior Inspecteur Ondergrond bij Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) echt iets voor jou!
 
De energietransitie in Nederland is een even interessante als belangrijke opgave. Daar zetten we dan ook vol op in. Bijvoorbeeld door het winnen van delfstoffen en het toepassen van aardwarmte. Dat moet natuurlijk wel veilig. En daar maak jij werk van als senior inspecteur in het team Ondergrond in Den Haag. Zo heb je met jouw geowetenschappelijke kennis direct een positieve impact op de veiligheid van mens en milieu.
 
Bij Staatstoezicht op de Mijnen heb je een baan die er echt toe doet. Je werkt bij ons in een multidisciplinair team van specialisten. Dit zijn adviseurs en inspecteurs op het gebied van geologie, reservoir engineering, geomechanica, seismologie en mijnbouwkunde. Samen dragen we bij aan een veilige leefomgeving. Dat doen we door toezicht te houden. En we ontwikkelen nieuwe manieren van toezicht om bij bedrijven de vinger aan de pols te houden. Hoe jij als senior inspecteur het verschil maakt? Door jouw geowetenschappelijke kennis in te zetten voor een veilige delfstof- en geothermiewinning.
 
Jouw werk heeft direct impact op mensen en bedrijven. Samen met je collega’s adviseer je het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) over mijnbouwvergunningen en winningsplannen. Vanuit je technische expertise analyseer en beoordeel je vergunningsaanvragen en winningsplannen, vooral op het gebied van de ondergrondse aspecten van delfstof- en geothermiewinning. Heb je je een oordeel gevormd over de aanvraag of het winningsplan? Dan schrijf je een helder advies voor de minister van EZK. Je houdt belanghebbenden en stakeholders op de hoogte en geeft hen met jouw transparante werkwijze inzicht in wat je doet en waarom je het doet.
 
Functie-eisen
 
Dit ben jij
Je bent even leergierig als nieuwsgierig en jouw hart klopt voor de veiligheid van mens en milieu. Je vindt het een uitdaging én leuk om in een politiek-bestuurlijke omgeving te komen werken. En je bent je bewust van de verschillende rollen die er zijn op het gebied van beleid, vergunningverlening en toezicht. Ook in hectische tijden weet jij het hoofd koel te houden en de juiste prioriteiten te stellen. Je werkt zorgvuldig en bent kritisch in je oordelen over technische analyses. Je bent vakkundig op jouw terrein en kunt op een overtuigende manier optreden in overleggen en kritisch zijn waar nodig, bijvoorbeeld aan tafel met mijnbouwondernemingen en overheidsinstanties.
 
Dit neem je mee
Je hebt een relevante academische opleiding afgerond, bijvoorbeeld in geologie, geofysica of een aanverwant terrein.
Je hebt ongeveer vijf jaar werkervaring in onderzoek of bijvoorbeeld als geoloog.
Je bent een teamplayer, maar je kunt ook zelfstandig tot goede resultaten komen.
Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.
 
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur:1 jaar met uitzicht op een vast contract
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36
 
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 
Wat bieden wij jou?
Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is een professionele en resultaatgerichte werkgever die actief is in het maatschappelijke speelveld waar de dynamiek groot is. Je werkt aan inhoudelijk interessante en zeer actuele zaken. Naast deze inhoudelijke uitdagingen bieden we je nog veel meer:
 
Een prettige werkomgeving in Leidschenveen, Henri Faasdreef 312, op 2 minuten loopafstand van het randstadrail- en metrostation, en op 12 minuten van Den Haag CS.
Een tegemoetkoming in thuiswerkfaciliteiten. Wij werken de komende tijd zo veel mogelijk vanuit huis en vinden het belangrijk dat je een goede thuiswerkplek hebt.
Een salaris in schaal 12.
Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% boven op je salaris. Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Zo kun je kiezen voor een fietsregeling, extra verlofopties en voordelig sporten.
Een tijdelijk contract voor een jaar, met daarna de mogelijkheid tot een vast contract. Wij werken met een 32- tot 36-urige werkweek. De werktijden overleggen we samen.
Volop mogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.
Goede faciliteiten, een gezellig bedrijfsrestaurant en een personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes organiseert.
 
Bijzonderheden
Wil je eerst bekijken of het werk en de omgeving bij je passen? Dan kunnen we in overleg met jouw huidige leidinggevende een detacheringsperiode overwegen.
Is jouw interesse gewekt, solliciteer dan direct via de link. Voeg naast je cv ook een motivatie bij en onderbouw hierin waarom je op deze functie solliciteert en waarom SodM jou aanspreekt.
Na de sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.