SSC de Kempen zoekt een GEO Specialist

Categorie:
Vacature

De samenwerking tussen de Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden is constant in ontwikkeling en in beweging. In 2010 is deze samenwerking geformaliseerd in de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking Kempengemeenten (GRSK), waarbinnen momenteel taken op het gebied van ISD, SSC, P&O, VTH en Jeugdhulp zijn ondergebracht. Het vraagt soepelheid en stuurmanskunst om te laveren tussen wat gemeenten willen en wat in samenwerking kan.

Binnen het Shared Service Center (SSC) de Kempen organiseren we dienstverlening op het gebied van automatisering, informatisering en gegevensbeheer. SSC de Kempen bouwt, onderhoudt en beheert de Kempenbrede infrastructuur voor de ICT-dienstverlening. Daarnaast is het SSC de Kempen verantwoordelijk voor het inwinnen, verwerken en aanbieden van alle geografische informatie van de gemeenten.

 

Het team GEO (geografische informatie voorziening) van het Shared Service Center (SSC de Kempen) is op zoek naar een:

GEO Specialist

36 uur per week, standplaats Bergeijk.

 

Het betreft een functie met veel ontwikkelmogelijkheden en waar collegialiteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan.

Wie zijn wij?
Het team GEO is voor de gemeenten de verbindende schakel tussen de werkelijkheid buiten in het “veld” en de dienstverlening van de gemeenten aan haar inwoners en bedrijven. Het team stimuleert de standaardisatie binnen de Kempengemeenten. Hierin staat het samenwerken met je collega’s binnen de geografische informatieketen centraal.

Het team GEO is onderdeel van SSC de Kempen. Hier werken vaktechnisch opgeleide mensen met afgeronde WO/HBO opleiding en MBO’ers met HBO werk- en denkniveau. Talentvolle mensen die vanuit passie voor hun vakgebied op hun eigen manier hun kennis en vaardigheden up-to-date houden. De mensen bij het SSC de Kempen hebben wel allemaal iets gemeen: teamspirit, prettig in de omgang, inlevingsvermogen en zelfvertrouwen.

Wat doen we?
Als team GEO verzorgen we zowel de inwinning als de verwerking van de geografische informatie voor verschillende (basis)registraties waaronder BAG, BGT en BOR. Daarnaast presenteren we deze informatie, al dan niet in verrijkte vorm, aan onze gebruikers. Als GEO Specialist ben de spil in dit proces. Je verbindt techniek en gegevens tot informatieproducten.

Wie zoeken we
Wij zijn op zoek naar een GEO Specialist die graag samenwerkt met collega’s aan kwalitatief hoogwaardige producten. Je bent in staat om informatievragen te vertalen naar concrete producten voor verschillende vakdisciplines waarbij je de beschikbare gegevens uit de gemeentelijke (basis)registraties en landelijke voorzieningen combineert en optimaal benut. Je vindt het uitdagend om ontwikkelingen in het vakgebied toepasbaar te maken voor je collega’s. Hierbij maak je gebruik van je natuurlijke voortrekkersrol om je collega’s mee te nemen in nieuwe uitdagingen.

Je deelt kennis en bevindingen graag met collega’s en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve eigenschappen.

Wat ga jij doen als GEO Specialist?

 • Vertalen van GEO-informatiebeleid naar concrete oplossingen;
 • Leveren van een bijdrage aan de ontwikkelingen en realisatie van de GEO-ICT architectuur en koppelingen;
 • Ontsluiten van (geo)informatie via open source producten en open standaarden;
 • Functioneel applicatiebeheer van GEO applicaties waaronder Viewer, RO en BOR;
 • Publiceren en tekenen van ruimtelijke plannen;
 • Deelnemen aan projecten zoals informatievoorziening Omgevingswet;
 • Meedenken over kwaliteitsverbeteringen van de gegevens en in de informatieketen;
 • Aanspreekpunt voor leveranciers zodat functionaliteit optimaal wordt ondersteund door techniek;
 • Verantwoordelijk voor het tijdig doorlopen van (wettelijke) termijnen in de geo-keten;
 • Gevraagd en ongevraagd oplossingen aandragen die bijdragen aan het verder optimaliseren en/of aanpassen van de geo-keten door interne en/of externe ontwikkelingen.

Werken bij SSC de Kempen betekent

 • Interessant, afwisselend en uitdagend werk.
 • Werken in een multidisciplinair team.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAR/UWO gemeenten.

Wat verwachten wij van jou
Je hebt minimaal een succesvol afgeronde opleiding op HBO niveau bij voorkeur op gebied van geo-informatievoorziening. Aanvullend heb je gedegen kennis van het stelsel van (basis)registraties en de specifieke gemeentelijke toepassingen in het geo-domein en ruime ervaring in het werken met generieke toepassingen zoals QGIS, FME, PDOK, (Geo)webservices, StUF koppelingen, XML en ruimtelijke databases.

Wat biedt SSC De Kempen jou?
Het betreft een vaste formatie, maar er wordt gestart met een tijdelijke aanstelling van een jaar. Het takenpakket is indicatief gewaardeerd en bedraagt maximaal € 3805,- bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie
Meer informatie op www.sscdekempen.nl of bij Peter Duijve, coördinator team GEO tel. 0497-551330 of p.duijve@sscdekempen.nl.

Solliciteren op de functie van GEO Specialist
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie vóór maandag 10 december 2018 achter via onze sollicitatiepagina onder vermelding van ’vacature SSC-Geo Specialist’.

Een assessmentonderzoek kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.