Vacature Geo-Data Specialist

Categorie:
Vacature
Geo data-specialist
Afdeling: STADSONTWIKKELING
Unit: Grondzaken- en GEO Informatie
Aantal uur: Min.: 36
Geo data-specialist
36 uur per week

 
Het werkveld
De afdeling Stadsontwikkeling regisseert de ruimtelijke ontwikkeling en vernieuwing van de stad Capelle aan den IJssel. Het doel hierbij is een vitale stad met de kernwaarden: kwaliteit, differentiatie en duurzaamheid. Met het gereedgekomen van de laatste grote uitbreiding van de gemeente zijn de uitdagingen komen te liggen op het gebied van stedelijke vernieuwing en herstructurering. Samenwerken met andere partijen, diversiteit in aanpak van projecten en kwaliteit van de openbare ruimte zijn daarbij van steeds meer belang.
 
De afdeling Stadsontwikkeling bestaat uit de volgende onderdelen:
 • Staf
 • Team projectontwikkeling
 • Unit Ruimtelijke Ontwikkeling
 • Unit Wonen, Economie, Grond en Geo

 Voor de unit Wonen, Economie, Grond en Geo zijn wij per direct op zoek naar een Geo data-specialist.

Wat ga je doen?
Capelle aan den IJssel staat op de kaart. En van die kaart maakt onze hele interne organisatie gebruik. Maar ook buiten de organisatie wordt onze data toegepast. Onze kaart geeft toegang tot onderliggende gegevens, en is tegelijk het perfecte middel om allerlei thema’s inzichtelijk te maken. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe collega die ons kan helpen bij het uitvoeren van allerlei ruimtelijke analyses en het maken van themakaarten.
 
Binnen een compact en enthousiast team als onderdeel van de afdeling Stadsontwikkeling werken we dagelijks aan het bijhouden van de geo data. Daarbij horen o.a. de BGT en de BAG. Als aanvulling op ons team zoeken wij een Geo data-specialist. Iemand die extern gericht is, die luistert naar vragen en die behoeften kan inschatten, om deze vervolgens te vertalen naar ondersteuning via de juiste themakaart, app of analyse.
 
Ons uitgangspunt is dan ook het volgende:
 • Geo data is bij alle werkprocessen, altijd en overal beschikbaar en toe te passen. Intern voor alle medewerkers, extern voor de bewoners en de bedrijven van Capelle aan den IJssel.
 • Geo diensten zijn snel, makkelijk en hoogwaardig toepasbaar binnen de organisatie.
 • Geo data is net zoals water uit de kraan of Wifi. We willen die twee voorzieningen namelijk geen moment missen, en tegelijk hebben we geen idee wie hier voor zorgt of hoe het tot stand komt.
 • Geo data is weliswaar net zo onmisbaar als water en elektriciteit, maar heeft wel een gezicht. We spelen in op de behoeftes van collega’s, we zoeken hen op om te weten te komen wat ze nodig hebben. Maar tegelijk zijn we zo zichtbaar dat we andersom ook zelf worden benaderd. Daarnaast zijn we er van overtuigd dat er door de verdere digitalisering van ons werk veel zal gaan veranderen. Daarom vinden we het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen.

Sluiten deze drijfveren aan bij jouw ervaring, kennis en ambitie? Stuur ons dan een motivatie en je CV, en vertel ons wat je al hebt gedaan, maar ook wat je samen met ons wilt bereiken.
 

Wie ben jij?
 • Je hebt een afgeronde Geo of GIS Opleiding op HBO niveau en minimaal 4 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent iemand die extern gericht is, die luistert naar vragen en behoeften, en die deze kan vertalen naar ondersteuning via de juiste themakaart, app of analyse.
 • Je bent technisch goed thuis in geo-databases en data-analyses.
 • Je hebt ervaring met en kennis over ArcGIS (online) / Qgis / FME;
 • Dat geldt bij voorkeur ook voor NGDW / NedBrowser / NedBGT;
 • Ervaring en kennis van Erdas Imagine is een pluspunt.
 
Wij bieden
Een uitdagende en specialistische functie binnen de afdeling Stadsontwikkeling. De functie is gewaardeerd op schaal 10 (maximaal € 4.225,-- bruto per maand bij een volledige werkweek), waarbij we kijken naar de opleiding en ervaring die je meebrengt. Daarnaast heb je eigen regie op de inzet van 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuzebudget. Ook bieden we de mogelijkheid om ADV op te bouwen. En natuurlijk zijn er diverse ontwikkelingsfaciliteiten in de vorm van bijvoorbeeld workshops, cursussen en proeverijen.
Informatie, sollicitatie en sollicitatieprocedure
Ben je enthousiast geworden over deze leuke functie en wil je meer informatie over het werken bij de Gemeente Capelle aan den IJssel? Kijk dan op www.capelleaandenijssel.nl.
 
De 1e gesprekken vinden plaats op donderdag 28 juni 2018 in de middag.
De 2e gesprekken vinden plaats op maandag 2 juli 2018 in de middag.
Het arbeidsvoorwaardengesprek is gepland op donderdag 12 juli in de middag.
 
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met HR medewerker
Daphne Karto via telefoonnummer (010) 284 8303.
 
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met het unithoofd Wonen, Economie, Grond & Geo Joke Meijer, telefoonnummer (010) 284 8750.

Sollicitatie
Solliciteren kan via www.capelleaandenijssel.nl of klik hier voor de link naar deze vacature. Jouw CV en motivatie ontvangen we graag uiterlijk woensdag 20 juni 2018. Richt je sollicitatie aan senior HR adviseur Korstiaan Hoogvliet.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.