Vacature Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Categorie:
Vacature

Twee GIS-specialisten

Fulltime | Houten

 

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zorgt met 500 medewerkers voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. HDSR is één van de 21 waterschap­pen in Nederland. Voor onze Meet- en Informatie Dienst zoeken wij twee GIS-specialisten totaal 1,8 fte, voor een periode van vier jaar.

Wij zoeken twee nieuwe collega’s met duidelijk verschillende profielen: één GIS-specialist die in communicatief opzicht uitblinkt en één die technisch inhoudelijk hoogwaardige bijdragen kan leveren.

 

Het team

De Meet- en Informatie Dienst (MID, ongeveer 12 fte) bestaat uit professionals op het gebied van geo-informatie, monito­ring en data-analyse. Wij zorgen voor betrouwbare, volledige en integrale informatie van het watersysteem en de water­keringen. Informatie over de waterkwaliteit en –kwantiteit én geografische informatie van het watersysteem en de water­keringen.

 

Functie informatie

Als GIS-specialist ben je samen met je GIS-collega’s verantwoordelijk voor het beheer van geo-data, het uitvoeren van analyses en het op de juiste manier presenteren van gegevens (zowel digitaal als analoog). Hierbij vertaal je onder andere de gebruikersbehoeften in concrete informatievragen.

Het MID-team bestaat nu 4 jaar. Zowel het waterschap als het team blijven in ontwikkeling. Wij verwachten hierin een actieve bijdrage van jou.

 

Wij vragen

 • Kennis van en ervaring met GIS-principes, het gebruik van ArcGIS-software in het bijzonder en het werken met geografische databases. Je hebt grondige kennis van FME en Python.
 • Een hydrologische en/of fysisch-geografische achtergrond is een pre, net als geotechnische kennis voor toetsing van waterkeringen.
 • Ervaring met het uitvoeren van GIS-analyses. Je hebt oog voor data, details en nauwkeurigheid.
 • De zelfstandigheid om je werkzaamheden goed te prioriteren en organiseren. Je zoekt de samenwerking binnen en buiten het team op. Ervaring met projectleiding is in je voordeel.
 • Je hebt uitstekende vakinhoudelijke analysevaardigheden en zoekt naar creatieve oplossingen voor vraagstukken.
 • Met je communicatieve vaardigheden weet je het belang van goed databeheer over het voetlicht te brengen en vertaalt een informatievraag naar een concreet product waarbij je de interne klant meeneemt in het resultaat. Geef in je motivatie aan waar jouw sterke kanten zitten en welke van de twee profielen het beste bij je past.

 

Wij bieden

 • Een afwisselende baan binnen een lerende, flexibele organisatie
 • Je wordt aangesteld in algemene dienst en geplaatst op een van de bovengenoemde functies.
 • We bieden kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is voor jou een budget gereser­veerd, dat in overleg met jouw leidinggevende, ingezet kan worden
 • De functie van GIS-specialist is ingedeeld in schaal 9 van de salarisschalen voor waterschapspersoneel. Het basis­salaris is minimaal € 2.584,= en maximaal € 3.540,= bruto per maand (36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en werkervaring. De waterschapsector kent een eigen CAO, de Sectorale Arbeidsvoor­waardenregelingen Waterschapspersoneel.
 • Naast het basissalaris hebben wij een individueel keuzebudget ter hoogte van ten minste 20% dat het mogelijk maakt je eigen afwegingen te maken tussen bronnen en doelen. Bijvoorbeeld bij het kopen van extra vakantie­dagen.
 • We hanteren flexibele werktijden en bieden de mogelijkheid tot Tijd en Plaats Onafhankelijk Werken (TPOW).

 

Meer weten?

Voor aanvullende informatie over beide functies kun je terecht bij Sonja de Goede, coördinator team Meet- en Informatiedienst, tel. (030) 209 7229. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Robert Dortmans, HR-adviseur, (030-6345936).

 

Iets voor jou?

Als je geïnteresseerd bent in een van deze functies kun je je sollicitatie tot 5 februari 2018 sturen via deze link. Vermeld als onderwerp “vacature 2017.82”. De eerste gesprekken zijn gepland op dinsdag 20 en donderdag 22 februari. We vragen je daar in je agenda rekening mee te houden.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.