Vacature: Medewerker Data-analyse en Geografische informatie

Categorie:
Vacature

Ben jij een innovatieve data-expert die data weet om te zetten in informatie?

Medewerker Data-analyse en Geografische informatie

Fulltime | Zwolle

Om goede beleidsbeslissingen te kunnen nemen is kennis nodig op basis van informatie. Die informatie moet worden gedistilleerd uit data-analyses en visualisaties. In jouw functie werk je samen met collega’s op het gebied van onder andere economie en demografie door te ondersteunen met relevante en aantrekkelijk vormgegeven beleidsinformatie en het ontwikkelen en in stand houden van de betrokkene informatiesystemen.

Wat ga je doen?
Denk bijvoorbeeld aan een applicatie voor het monitoren van de woningmarkt (of bedrijventerreinen) of online dashboards. Je komt terecht in het team Beleidsinformatie Uitvoering waar je samen met 18 collega’s werkt aan het omzetten van data tot informatie en aan het visualiseren daarvan. We zoeken een collega voor 36 uur per week.

Wat breng jij mee?
We vragen minimaal een stevig HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding zoals bijvoorbeeld HBO Datascience, Geo-ict, Geo media & Design. Deze kennis en ervaring kan ook opgedaan zijn tijdens een recent afgeronde opleiding. 
Naast dat je organisatorisch sterk bent en je werk gestructureerd aanpakt, heb je een kritische blik en kun je goed schakelen en communiceren met diverse partijen. Je bent resultaatgericht en sterk in het proactief aandragen van oplossingen. Het is van belang dat je daarbij voldoende communicatief vaardig bent en overtuigingskracht hebt om klanten mee te nemen in jouw gedachtegoed en te laten zien welke toegevoegde waarde gehaald kan worden uit het koppelen, analyseren en juist interpreteren van data. Je hebt uitstekende analytische capaciteiten om de processen van (geo)data-preparatie, -analyses en -visualisatie uit te voeren en slim te automatiseren als dat nodig is. Daarnaast ben je in staat om je resultaten op kwaliteit te toetsen en in samenwerking met een onderzoeker te interpreteren. 

Het is belangrijk dat je ervaring en kennis hebt van analysetechnieken en geografische informatiesystemen. We zoeken iemand met ervaring in dataprocessing, het maken van querys en visualisaties, dit ook voor geografische data. Als nieuwe collega breng je een grondige kennis en ervaring van data-preparatietools (FME, Python, R, SQL); -analysetools (ArcGIS, Excel) en BI tooling (Tableau of Power BI) binnen het team.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 2.708,13 en maximaal 3.868,75 (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. 
Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever in haar branche. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Publieke Dienstverlening, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid houdt zich bezig met de uitvoering van het provinciaal grondbeleid, verstrekt subsidies en vergunningen en is verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Daarnaast ondersteunt zij het provinciaal beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking. De eenheid is een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening. 
De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Vergunningverlening, Handhaving, Grondzaken, Subsidieverlening, Beleidsinformatie uitvoerend en Beleidsinformatie adviserend.

Meer informatie over deze vacature:
Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zal je kennismaken met een aantal medewerk(st)(e)rs van het team. 

Je kunt solliciteren tot en met 19 april 2020 via deze link.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: medewerker, data-analyse, geografisch, informatie, HBO, fulltime, ervaren, Zwolle, datascience, GEO-ICT, Geo, media, design, FME, Python, R, SGL, ArcGIS, Excel, Tableau, Power BI