Online GIN Meeting ‘Maatschappelijke uitdagingen & GIS'

Overview Image

Datum:
donderdag 30 september 2021 16:30 t/m 17:30

Programma

Je bent van harte uitgenodigd voor de Online GIN Meeting ‘Maatschappelijke uitdagingen & GIS’ op donderdag 30 september van 16.30 – 17.30 uur! Twee sprekers – Jelmer Visser en Harald Gortz – praten je graag bij over dit onderwerp, elk met een eigen insteek.

Jelmer Visser, datajournalist van innovationorigins.com, gaat in op Covid kartografie. Hij duidde wekelijks in zijn pandemierubriek gedetailleerde landkaarten waarop te zien is hoe de pandemie in Europa huishield. Op zijn kaarten waren uitbraken soms al maanden eerder te zien, dan dat Rutte en De Jonge ze in de gaten kregen. Visserskaarten, die op het journalistieke platform Innovation Origins zijn gepubliceerd, werden internationaal geroemd. Ook werd hij genomineerd voor de publieksprijs Twitteraar van het jaar.

Harald Gortz van Imagem demonstreert de nieuwste technieken om met behulp van satellietdata de plastic soep in kaart te brengen. We weten wel dat de zeeën de afvalput van de wereld zijn. Regelmatig lezen we over zeedieren die verstrikt zijn in plastic afval of gestorven zijn met plastic in hun maag. Echter, we weten niet hoeveel plastic er in de zee terecht komt. In 70 jaar tijd zijn we het equivalent van 950 miljoen olifanten aan plastic afval kwijtgeraakt. Waar is het gebleven? Zou het mogelijk zijn om met remote sensing technieken die 950 miljoen olifanten aan plastic in de zee terug te vinden?

Nieuwsgierig naar deze maatschappelijke uitdagingen en hoe GIS daarbij een rol speelt?
Kom naar de Online GIN Meeting; je bent van harte welkom!


Abonneren op Agenda