Studiedagen van de themagroep

Studiedagen

Een van de belangrijkste activiteiten is het organiseren van een of meerdere studiedagen per jaar, dit doen zij al sinds 1984. Hierbij richt de themagroep zich niet alleen op GIN-leden. Het blijkt dat de studiedagen ook grote aantrekkingskracht uitoefenen op wetenschappers uit verschillende verwante historische disciplines (onder andere geschiedenis, historische geografie, kunstgeschiedenis, maritieme geschiedenis, archeologie, enzovoort) en op amateurhistorici en kaartverzamelaars. Indien mogelijk wordt een studiedag gekoppeld aan de historisch-kartografische actualiteit. Dit betekent dat het studiedagthema vaak gekoppeld wordt aan het verschijnen van een historisch-kartografisch boek of het bezoeken van een expositie.

Studiedag 9 november 2017
In het Nationaal Archief in Den Haag is nog tot 7 januari 2018 de tentoonstelling ‘De wereld van de VOC’ te zien. Naast veel andere topstukken zijn daar ook talrijke schitterende VOC-kaarten te zien. Naar aanleiding daarvan organiseert de Werkgroep voor de Geschiedenis van de Kartografie – in samenwerking met het Nationaal Archief – tegen de achtergrond van deze tentoonstelling een studiemiddag op donderdag 9 november 2017.

Klik hier voor meer informatie over de studiemiddag >>

De studiedagen zijn terug te vinden in de Agenda van deze website. De inhoud van eerdere edities zijn terug te vinden in de Bibliotheek van onze kennisbank. Voor vragen met betrekking tot studiedagen richt u zich tot de secretaris/penningmeester van de themagroep Peter Quirijnen