Themagroep Oost

GIN themagroep Oost organiseert bijeenkomsten en activiteiten voor GIN-leden en andere belangstellende GEO-informanten uit de provincies Overijssel en Gelderland.

Themagroepcommissie

De themagroepcommissie bestaat o.a. uit de volgende personen:

Om meer en betere bijeenkomsten en activiteiten te kunnen organiseren zijn we (nog steeds en continu) op zoek naar vakgenoten/leden die ons willen komen versterken.

Contact

E-mail: ginoost@geo-info.nl

Bijeenkomsten

Vorige bijeenkomsten:

 • GIN themagroep Oost organiseerde 8 februari 2018 een nieuwjaarsborrel met twee inspirerende sprekers. Leo Essink van Topicus vertelde over hun (Geo) IT oplossingen voor overheden en zorginstellingen. 
  Daarnaast was de rondleiding door de brouwerij bij Grolsch speciaal toegespitst op het logistieke verhaal. De spreker van Grolsch vertele meer over de GIS toepassing van de brouwerij. Lees hier meer over het programma.
 • 19 januari 2017 organiseerde GIN Oost, de inmiddels traditionele, nieuwjaarsborrel bij Grand Cafe Lubeck in Zwolle.
 • Op donderdag 27 oktober 2016 organiseerde GIN Oost in samenwerking met Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en het samenwerkingsverband Rijn-Oost waterschappen een congres met het thema 'Samen Werken met Water'.

  Er werd stil gestaan bij de volgende vragen:
  - Waarom hebben we last (of lust?) van water?
  - Hoe weten we waar 'het water' is?
  - Op welke wijze borgen we waterveiligheid?

  Lees hier meer over het programma en het verslag van het congres.

 • Op donderdag 28 april 2016 heeft de bijeenkomst van GIN Oost met als thema 'Year of the Digital Map' plaatsgevonden.

  2015-2016 staan in het teken van 'International Map Year'. Een wereldwijde viering van kaarten en de toepassing van geo-informatie. Hieraan gelieerd werd op 28 april een bijeenkomst georganiseerd waarbij de digitale kaart centraal stond. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door GIN Regio-Oost in samenwerking met ITC Faculty of Geo-Information Science and Earth Observation van de Universiteit Twente.

  Lees hier meer over het programma en download de gehouden presentaties:

 • Op donderdag 21 januari 2016 heeft de Nieuwjaarsborrel van GIN Oost plaatsgevonden bij het Go Ahead Eagles stadion in Deventer.
 • In 2015 hield GIN Oost een bijeenkomst over GIS, DATA en GEO, lees hier meer over het programma en filmpjes van deze dag.