Themagroep Oost

GIN themagroep Oost organiseert bijeenkomsten en activiteiten voor GIN-leden en andere belangstellende GEO-informanten uit de provincies Overijssel en Gelderland.

Themagroepcommissie

De themagroepcommissie bestaat o.a. uit de volgende personen:

Om meer en betere bijeenkomsten en activiteiten te kunnen organiseren zijn we (nog steeds en continu) op zoek naar vakgenoten/leden die ons willen komen versterken.

Contact

E-mail: ginoost@geo-info.nl

Bijeenkomsten

Vorige bijeenkomsten:

 • 19 januari 2017 organiseerde GIN Oost, de inmiddels traditionele, nieuwjaarsborrel bij Grand Cafe Lubeck in Zwolle.
 • Op donderdag 27 oktober 2016 organiseerde GIN Oost in samenwerking met Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en het samenwerkingsverband Rijn-Oost waterschappen een congres met het thema 'Samen Werken met Water'.

  Er werd stil gestaan bij de volgende vragen:
  - Waarom hebben we last (of lust?) van water?
  - Hoe weten we waar 'het water' is?
  - Op welke wijze borgen we waterveiligheid?

  Lees hier meer over het programma en het verslag van het congres.

 • Op donderdag 28 april 2016 heeft de bijeenkomst van GIN Oost met als thema 'Year of the Digital Map' plaatsgevonden.

  2015-2016 staan in het teken van 'International Map Year'. Een wereldwijde viering van kaarten en de toepassing van geo-informatie. Hieraan gelieerd werd op 28 april een bijeenkomst georganiseerd waarbij de digitale kaart centraal stond. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door GIN Regio-Oost in samenwerking met ITC Faculty of Geo-Information Science and Earth Observation van de Universiteit Twente.

  Lees hier meer over het programma en download de gehouden presentaties:

 • Op donderdag 21 januari 2016 heeft de Nieuwjaarsborrel van GIN Oost plaatsgevonden bij het Go Ahead Eagles stadion in Deventer.
 • In 2015 hield GIN Oost een bijeenkomst over GIS, DATA en GEO, lees hier meer over het programma en filmpjes van deze dag.