Gerelateerde tijdschriften

Artikelen uit de Geodesia en het Kartografisch Tijdschrift zijn nog altijd te vinden in de databases die online via de websites van Geodesia en de Nederlandse Vereniging voor Kartografie (NVK) zijn ontsloten. De links naar de databases zijn hier te vinden, alsook een link naar het Kartografisch woordenboek.

De Hollandse Cirkel
Sedert 1992 wordt door de stichting Geodesia, de voorloper van de GIN-partner stichting De Hollandse Cirkel, een digitale bibliografie van alle nummers van het tijdschrift beheerd en bijgehouden: klik hier voor het archief.

Kartografisch Tijdschrift
Het Kartografisch Tijdschrift probeert iedereen die met geografische informatie werkt of belangstelling heeft voor kaarten te informeren, en was daarnaast het bindmiddel van de Nederlandse Vereniging voor Kartografie.
Opmerking: de tijdschriften zijn -zover beschikbaar- vindbaar via de link. Er wordt gewerkt aan het compleet maken van het digitale archief van dit tijdschrift.

Kartografisch woordenboek
Het Kartografisch woordenboek bevat een overzicht van de belangrijkste kernbegrippen in de kartografie en de equivalenten in Engels, Frans en Duits.